Bicicletes per les voreresLluís Vega Vidal. FIGUERES.

Llegint l´article d´en José Luis Torres m´ha cridat l´atenció l´esment que fa a les bicicletes circulant per les voreres. Crec que és prou important i perillós com per pensar-hi. A mi, m´ha inspirat un vers: «Si per la ciutat vols passejar / A la calçada hauràs d´anar a parar / Està ben plena Figueres / De bicicletes circulant per les voreres. D´incívics n´hi ha d´entre nosaltres / També hi ha immigrants complidors i bons / Però els ciclistes brètols, uns i altres / Ens toquen força els collons». Esperem que a qui li correspongui posar-hi remei, en lloc d´un vers li inspiri una solució.

En record de la MartaDolors Llopis, montse mención, dúnia mir, susanna brugué, bibianna magín i irene robles. sant hilari sacalm, camós, girona, la bisbal, juià i hostalric.

Marta, la nostra Martona, ja fa un any que ens vas deixar. Tu saps com et trobem a faltar, amigues com tu no n´hi ha... Les «Set Magnífiques»... Quantes en vam passar plegades!

Rèiem, ploràvem, ens ajudàvem, compartíem secrets... i tu sempre estaves disposada a tot! Te´n recordes quan cantaves «la jota», quin fart de riure que ens fèiem totes plegades! i per aprovar l´assignatura d´art la de dibuixos i dibuixos que vas fer per a totes! Després vam començar a conèixer els noviets, els nostres projectes, els plànols de les que serien les nostres llars... Ens estàvem fent grans i la nostra amistat creixia i creixia... I tu sempre tan carinyosa, alegre, divertida, riallera, confident, bona persona, excel·lent professional... lluitadora i molt valenta, fins en els darrers moments de la teva maleïda malaltia. Marta, quina sort hem fet els que t´hem conegut! Ets un model per a nosaltres! Estaves i estàs amb nosaltres, no t´hem perdut! Sempre serem set!

Justos i pecadorsJOSEP SERRA QUINTANA. girona.

Ja m´ho veia a venir. La pujada d´impostos era de preveure. Cal pagar ara els excessos del passat i no és fàcil ni programar ni pilotar un pla d´ajust. Però ha de prevaler exactament el que la paraula significa, és a dir que sigui just. No obstant això i tal com se solen fer les coses al nostre país, és a dir tard i malament, molt em temo que les coses no aniran per aquí. Uns professors veuran retallats sous per altres, uns funcionaris sí altres no. L´empresari que ha fet bé les coses i no s´ha endeutat pagarà per qui va perdre el sentit comú. Els alts salaris de presidents de Diputacions, assessors i acòlits seguiran percebent suculents honoraris i dietes. I el que està per veure, per no parlar de les prebendes històriques d´alguns territoris en temes de subvencions. Massa complicat perquè els justos no paguin pels pecadors.

Belén Esteban i Zapateromarc Ros Vilallonga. girona.

Hi ha coses que es poden preveure a anys llum i per més que s´intenti disimular ens porten directament al desastre. Tot i així una massa incomprensible de votants aconsegueixen que aquests pecats capitals segueixin ballant per les nostres esferes de crisi i preocupacions diàries per sobreviure. Diuen que «la cirurgia fa «meravelles», però aquesta escarxofada ballarina tot i operada ha guanyat el premi de «Más que baile» atorgat pel públic espanyol. Un altre, de diferent categoria, però amb el mateix ritme de ball esgarrifós, vol ara sotmetre al país en la mateixa cirurgia d´estètica que la primera i em pregunto: quin serà el resultat?. Hi ha coses que es poden preveure a anys llum. «Sigan bailando» que nosaltres hem de seguir suant les castanyes al foc. Quina vergonya!

Anglès, un desgavell:el primer accidentJaume Pérez i Ruiz. Anglès.

La setmana passada ja va sortir publicada en aquesta secció la meva opinió sobre el mal estat en què es trobaven una sèrie de carrers d´Anglès i el perill que comportaven. En aquest escrit, deia que per prevenir accidents seria bo que algú de l´equip de govern s´hi passegés. Doncs malauradament aquest dissabte 22 de maig va haver-hi un accident que es podria haver evitat; una senyora cau i en conseqüència queda amb la cara plena de sang i, coses del destí, la meva filla i el seu xicot immediatament la varen portar al CAP d´Anglès.

Com a anglesenc agraeixo la professionalitat dels metges, infermeres i altre personal que estaven de guàrdia. També demano que el regidor d´Urbanisme, el Sr. Santane, miri de trobar alguna solució per a aquest carrers.