La MAT de

campanya electoral

francesc xavier quer i bosch. alcalde de crespià. president de l´associació de municipis mat- ammat.

Les darreres gestions fetes a Madrid pels alcaldes, davant els ministeris de Medi Ambient i d´Indústria, han evidenciat que el soterrament de la MAT, ara, només és una qüestió política i econòmica.

A Catalunya entrem en un període electoral que acabarà amb un nou Govern a la plaça de Sant Jaume. Del qual esperem que vetlli i defensi les reivindicacions dels alcaldes i ciutadans que aposten pel soterrament de la MAT. La qüestió política estarà a les seves mans.

I com que no cal explicar a ningú que estem en temps difícils que requereixen austeritat i eficiència, la qüestió econòmica del soterrament de la MAT agafa encara més ­força.

El soterrament plantejat pels alcaldes a partir dels estudis realitzats pel CILMA és una opció molt més econòmica que la que en l´actualitat es pretén fer. Soterrar en corrent continu de Baixàs a Santa Llogaia i continuar en corrent altern amb una línia aèria fins a Bescanó, és molt més costós que soterrar en corrent altern des de Baixàs fins a Bescanó, incloent-hi el ramal de Riudarenes. I això sense comptar l´estalvi en costos socioeconòmics i ambientals.

Si volem deixar la nostra dependència del totxo, caldria que s´apostés també per la innovació. I no cal dir que el soterrament de la MAT és un veritable repte en innovació tècnica i tecnològica, que a sobre es pot fer estalviant diners. Per això la MAT hauria d´estar també de campanya electoral. Altra cosa és que els de la campanya la hi vulguin.

Que els parquímetres

et confonguin!

jordi fornells.

Dimecres 6 d´octubre, a les quatre de la tarda aparco davant de la Normal, al carrer de la Creu, zona blava. Vull pagar el pàrquing amb dos euros per estar-m´hi el màxim permès (l´import és d´1,90 euros) i la màquina no respon. Insisteixo, deu estar apagada, penso jo perquè és l´hora de dinar (d´una a quatre no es paga, abans el vigilant les tornava a engegar manualment). Torno a les 4.15, el mateix, i a les 4.30 també torno per pagar, sempre amb els meus dos euros, que és tot el que tinc, amb la idea de perdre els deu cèntims de canvi. Res. Me´n vaig a l´església de Sant Josep, no puc esperar. Al cap d´una hora ja tinc la multa corresponent. Trobo el jove de Mifas, que molt amablement em diu que la màquina no torna canvi (cosa que és escrita al parquímetre) però també em diu que només funciona amb l´import exacte (cosa que no és escrita al parquímetre). Pago els 6,20 perque no vull tenir una multa pendent. El noi de Mifas, molt educat, m´ajuda amb el tràmit de pagar amb targeta.

Potser vaig pecar d´ingenu pensant-me que les màquines s´havien espatllat (santa innocència la meva). No vull reclamar res, només vull que la persona encarregada de la gestió de les zones blaves faci el favor de posar tota la informació als plafons dels parquímetres, on es digui, i clarament, que s´ha de posar sempre l´import exacte, i és que, avui dia amb aquests preus, necessitarem una bossa de cuir amb monedes lligada com les de les pel·lícules de romans. Confio que sigui així, les confusions no ajuden a ningú. Gràcies.

Santi Vila i la Guàrdia Civil

rubèn novoa i arranz. girona.

El candidat que Artur Mas ha escollit perquè representi CiU a les comarques gironines cada dia em sorprèn més. Com a exmilitant de Convergència ja vaig denunciar públicament en el seu dia que qualifiqués de deriva grotesca i radical el sentiment independentista de molts convergents de bona fe i que es presentés com un catalanista còmode amb Espanya. Vaig abandonar CDC el passat mes de juny just quan el mateix Santi Vila va fer grans apologies de les curses de braus, especialment amb el seu vot negatiu a la ILP sobre l´abolició d´aquestes al Parlament de Catalunya. Després de la sentència de l´Estatut vaig decidir entrar a militar a Solidaritat Catalana per la Independència des del minut zero per l´amistat i la confiança que tinc en una de les ments més lúcides de l´independentisme català: l´Alfons López Tena. L´última del Santi Vila és proposar el retorn de la Guàrdia Civil a Figueres per amagar la seva total incapacitat com a alcalde per arreglar la problemàtica social que viu un dels barris més conflictius de la seva ciutat. Espanya, toros i Guàrdia Civil. Voleu dir que aquest és el canvi de CiU per Girona?