Aquest dijous veurà la llum el número 500 d'InfoMigjorn-revista virtual sobre la llengua catalana- els continguts del qual selecciona el lingüista alcoià Eugeni S. Reig. Es tracta d'un butlletí que es difon gratuïtament quatre dies a la setmana, de dilluns a dijous, a través del correu electrònic. Els subscriptors tenen la possibilitat, a més, de rebre InfoMigjorn Cap de Setmana.

Heus ací la seva història. Va néixer el 18 d'agost del 2002, primerament dins Migjorn-llista de debat sobre llengua catalana- i després com a butlletí informatiu independent. Des dels seus inicis fins al febrer de 2006 el va dirigir Enric Gil, que durant aquell període va ser administrador de Migjorn i d'InfoMigjorn. Gil va ser qui el va crear com a butlletí independent de la llista i qui li va donar el nom. De llavors ençà, el condueix Eugeni S. Reig. A partir de l'1 de setembre del 2008 la distribució la fa el servei Sala de premsa de l'empresa de serveis informàtics DRAC Telemàtic.

Fonamentalment aplega retalls d'articles, inèdits o publicats, i informacions sobre conferències, cursos, presentacions de llibres, ressenyes, seminaris, etc. Així mateix tracta qüestions relacionades amb dialectologia, gramàtica històrica, literatura, normativa, política lingüística... La tria de notícies es fa de tots els territoris de parla catalana i els seus receptors són d'arreu del domini lingüístic, la qual cosa és molt important, tant per augmentar connexions i enfortir lligams com per tenir una visió global -i no fragmentada- de tot allò que flueix pels rius de la llengua.

L'aparició del número 500 d'aquest butlletí és una bona notícia. Ara cal que n'apareguin molts més, i que tingui una quantitat encara més alta de receptors. En aquests moments el reben 10.400 persones, quantitat que és susceptible de poder ser augmentada. A l'adreça www.migjorn.cat s'hi dóna informació detallada i s'hi explica què cal fer per donar-se d'alta.

Eugeni S. Reig dedica moltes hores del seu temps a aquest projecte. No cal dir que els guanys econòmics que hi té són nuls. Ara bé, les satisfaccions que li dóna i les complicitats que li genera són enormes. La seva tasca la resumeix de la següent manera: "Treballar per la meua llengua és un honor i una satisfacció". Una de les forces motrius més importants d'aquests països nostres són les persones apassionades darrere de grans projectes. Moltes gràcies per la teva bona feina, benvolgut Eugeni! I per molts InfoMigjorns!