Sopar de Germanor del Barri Centre de Salt

Conchita López Sánchez. Junta de l´Associació de Veïns dels Barris d´Esteve Vila a Francesc Macià de Salt (Barri Centre).

L´Associació de Veïns del Barri Centre de Salt, com a cloenda del procés participatiu que ha fet als veïns del barri sota el lema Centra´t en el Barri Centre, en el qual una de les preguntes que es feia era saber si els veïns volen fer la seva festa del barri, entre altres qüestions, ha organitzat un Sopar de Germanor, amenitzat amb música, per al proper 8 de juliol, a les 20.30 h al pati del Col·legi La Farga de Salt. El menú consta de: fideuà, pollastre amb guarnició, postres, pa, vi, aigua i cafès. Tothom que vulgui pot adquirir els tiquets per 10 € a: Fruites i verdures Berga del mercat municipal; Joieria Rellotgeria Brasi; Pastisseria Armengol; Esports Heras; Forn Mont-Ras; Cafeteria Bar Nou i a la pròpia Associació de Veïns del C/ Àngel Guimerà, 106-108, els dimecres de 17 a 20.30 h. Animeu-vos! Us hi esperem!

Irresponsabilitat i passar-la a les comunitats

Rosa Nierga. (Banyoles)

La primera opció que tenim quan un veí restaurador ens ocasiona un excés de soroll, que ens molesta i ens perjudica, és arribar a un acord amb el veí per via amistosa per aturar el soroll. Si desafortunadament no ho aconseguim , com passa, hem d´optar per la segona opció: la via administrativa; ja que correspon al consistori defensar el dret dels ciutadans a una convivència tranquil·la. S´ha de tenir present que estar obligada a optar per la via administrativa (es fixa un termini de dies per part de l´administració), condueix a l´afectada que ho intenta remeiar per tots, incloent el silenciós president, a complexos i «farragosos» tràmits; que no sempre són gratuïts i que com a perjudicada em sento molt dolguda amb el que està passant.

Hem aixecat l´estàtua de la llibertat sense haver construït primer la de responsabilitat (Viktor Frank), una reflexió a la societat actual.

Gràcies, sr. Alcalde de Girona

Carles Teixidor i Batlle. (Girona)

Vull agrair al nostre nou alcalde, Carles ­Puigdemont, per dues decisions, petites però crec importants que ha pres el primer dia d´exercir en el seu nou càrrec.

La primera, solucionar d´una ve­gada per totes els greus problemes que tenim cada any a la nostra ciutat amb l´arribada de la calor... i no és altra que netejar i proveir d´aigua el nostre riu Onyar (que a més és quan les «patidores» carpes pareixen i no tenen ni aigua per poder moure´s ni aire per respirar).

La segona és reobrir l´Oficina de Turisme de la Rambla; mai s´hauria d´haver tancat, ja que és una referència per als milers de turistes que ens visiten diàriament

Aprofito l´avinentesa per tornar a demanar si fos possible que poseu alguna carpa, alguna cria i si queda algun barb a «l´estany» artificial que hi ha al parc de les Casernes, ja que crec que hi aniria molt bé per a la qualitat de l´aigua (també aniria bé per riu l´Onyar perquè hi hauria menys overbooking de carpes, i a més aconseguiria que fossin una bonica atracció per a tots els visitants que hi anem sovint a passejar).

Repeteixo, gràcies Sr. Alcalde.

Eutanàsia

Jesús Domingo Martínez. (Girona)

L´eutanàsia suposa que es dóna poder a un ésser humà per matar-ne un altre, encara que sigui a petició del pacient. Tornar a privatitzar en qualsevol circumstància el dret a matar és un immens retrocés històric que ens retorna a èpoques fosques, quan la vida dels més febles depenia de les decisions dels més forts. L´experiència històrica demostra que sempre que s´han obert les portes a l´eutanàsia en algun cas, s´ha acabat estenent aquesta pràctica a persones que no demanaven la mort, com acrediten els fets a l´Alemanya dels anys 30, o el que està passant en l´actualitat a Bèlgica i Holanda. Plantejar amb la nova llei, per la porta del darrere, aquesta pretensió, fa un flac favor al compromís amb el Dret a la Vida en totes les circumstàncies, que tants esforços i segles ha costat construir. El Govern no hauria de jugar amb aquesta ambigüitat calculada en un