Les reaccions al crim que li ha costat la vida al jove de quinze anys oscil·laven ahir entre les queixes i la indignació resignada de veïns i comerciants de la zona on es van produir els fets, que asseguren que les baralles i els aldarulls hi són habituals, i les declaracions de l'alcalde de Lloret de Mar, Romà Codina, que el va qualificar de "cas aïllat" gairebé "inevitable", segons ell, en una localitat que rep un milió de visitants a l'any, bona part dels quals concentrats en els mesos d'estiu. I són raonables, les dues reaccions, però necessiten ser objecte de matisacions.

D'entrada perquè és evident que la mort d'aquest noi és un "fet aïllat". Només faltaria! Però lamentablement Lloret de Mar és escenari massa sovint de "fets aïllats" d'aquesta mena, no tots els quals acaben amb les tràgiques conseqüències de la baralla de dissabte a la nit al carrer Torrentó. I també és cert que és gairebé "inevitable" que es produeixin situacions similars en una localitat a la qual acudeixen massivament persones que busquen una determinada oferta turística que, no ens enganyem, afavoreix més que d'altres les baralles i els aldarulls que suporten amb resignada indignació els veïns i comerciants de la localiitat.

Però no hi ha d'haver lloc, per a la resignació, i sí per a la indignació i sobretot per a l'acció, especialment per part dels encarregats de gestionar Lloret en general i la seva seguretat en particular. Els responsables municipals i del Govern de la Generalitat han de continuar treballant perquè aquests fets "inevitables" siguin cada vegada més "aïllats", fins que deixin de ser "inevitables", si és que ho han estat mai. I ho han fer en diversos sentits, per a alguns dels quals és imprescindible el suport i la implicació de diversos sectors locals, especialment el turístic: reforçar la seguretat tant com calgui (se saben de sobres els llocs, els dies i les hores més conflictives), diversificar i millorar la qualitat de l'oferta, rebutjar determinades pràctiques que afavoreixen el turisme més conflictiu...