Lloret de Mar fa quinze anys que treballa per atreure turisme rus, a través de la participació en fires internacionals, i de diferents campanyes dirigides a aquell important mercat emissor. I el cert és que les xifres de visitants russos semblen demostrar que els seus esforços han valgut la pena. Si l'any 2010 el turisme rus era el cinquè amb més presència a la localitat selvatana (el 7,4% del total), aquest 2011 ja s'ha enfilat al quart lloc d'aquest rànquing, i suposa l'11,4% dels visitants que rep Lloret. Un fenomen similar s'ha produït en el conjunt de Catalunya, on en només un any el turisme rus ha passat de ser el vuitè en importància (entre els estrangers), amb el 6,28%, a convertir-se en el cinquè, amb el 8,56%.

La rellevància d'aquestes dades té la seva raó de ser en diversos factors: per un costat, suposa una diversificació en els mercats d'origen del turisme, la qual cosa sempre s'ha d'agrair, perquè permet que si es perden visitants d'algun dels mercats tradicionals pel motiu que sigui, hi hagi més opcions per substituir-los. De l'altre, el turisme rus que fins ara ha visitat Catalunya en general i la Costa Brava en particular és d'un poder adquisitiu elevat, la qual cosa suposa uns ingressos més alts per al sector turístic i, en definitiva, per a l'economia del país. Darrerament, a més, s'ha detectat que també creix la presència de turistes de rendes mitjanes, que no fan potser tanta despesa però que també en fan, i que són més nombrosos, i per tant també molt interessants.

La recent posada en marxa d'una línia aèria directa entre Girona i Moscou està afavorint aquest creixent flux de turistes russos cap a les comarques gironines, al qual des del territori s'està responent amb iniciatives diverses, totes interessants i que poden servir d'exemple. Per citar-ne només dues, a Lloret hi ha hotels que disposen de personal que coneix l'idioma rus i que hi han traduït la seva informació; el mateix que han fet els Museus Dalí i del Jovuet de Figueres, dos importants centres d'atracció per a aquests visitants procedents de l'Est.