La vida és una tómbola. La vida eterna, s'entén. Les irrebutjables ofertes que llança al mercat l'Església coincidint amb la visita Papal permeten a un cost mínim expiar els pecats i assegurar-se un més enllà a la dreta de l'Altíssim. A partir d'ara es pot afirmar que qui va a l'infern és perquè vol. Busquin, comparin, i si troben alguna religió millor, se'n facin fidels:

Tots els capellans que confessin en la Jornada Mundial de la Joventut estan autoritzats a aixecar l'excomunió a les avortistes que es penedeixin dels seus fets. No només quedaran lliures de pecat sinó que podran assitir a missa i combregar, que com és sabut era la seva principal aspiració.

Que vostè no ha avortat mai de la vida? No es preocupi, es pot beneficiar d'altres indulgències que no trobarà en cap altre empresa del sector. Per exemple, potser li pugui interessar que se li perdonin els pecats a tots els que participin en la JMJ, pel simple mètode de penedir-se, rebre la comunió i orar una miqueta "per les intencions de Sa Santedat", que és d'esperar que aquell dia les tingui bones. Més barat que a Andorra.

Que Madrid li queda lluny? L'Església, desmentint els que l'acusen falsament de centralista, pensa també en vostè, creient de províncies: en aquest tot a cent del perdó rebran així mateix indulgència -parcial en aquest cas, no es pot tenir tot sense moure's del sofà de casa- tots els que, siguin allà on siguin, a Girona o a Terra Mítica, elevin oracions en favor de la JMJ i es penedeixin dels seus pecats. Això sí, ho hauran de fer amb el "corazón contrito" (sic), que no és una cançó d'Alejandro Sanz sinó una postura a l'abast només d'alguns ioguis i contorsionistes.

Robatoris? Atracaments a mà armada? Adulteris múltiples i/o en grup? No santificar festes? Blasfemes sense deixar incòlume un sol nom del santoral? Homosexualitat (activa o passiva)? Aprofiti l'oferta que més s'avingui a les seves necessitats i deixi el seu currículum immaculat i a punt per al judici final. El cel no pot esperar.