la democràcia funciona, però molt poc. L'estalinista Duran s'ha vist obligat a competir per primer cop en tres dècades pel control absolut de la seva botiga d'Unió. El 20% del Congrés de Sitges ha votat pel valent opositor Vila d'Abadal, alcalde de Vic i president dels municipis per la independència. És el percentatge incorruptible que queda al partit de l'incorruptible Carrasco i Formiguera, afusellat per Franco. Quina vergonya que Duran menystingués a Sitges la independència per la qual moria el cristianodemòcrata.

La democràcia a l'ombra de Duran reflecteix la democràcia a l'ombra de Pujol, que també mana des de fa més de tres dècades. Pujol ha donat la cara com a president de la Generalitat durant 23 anys, però Duran només dóna la cara a la premsa amiga com La Vanguardia de "PP" Antich. Responsabilitat pública només l'ha tingut de conseller uns mesos, quan jo publicava Tots els homes de Duran, la corrupció política de Catalunya. El Tribunal Suprem, que no ha tocat ni una sola coma del meu llibre, diu que jo he complert el meu deure cívic denunciant la corrupció que l'envolta. Des que Diari de Girona destapés la corrupció, Duran i la seva mà dreta Sánchez Llibre viuen a Madrid, on els protegeix la immunitat que no tindrien al Parlament. Duran rep en audiència a la suite de luxe del Palace els peticionaris de favors. Per què en privat? El Congrés és on cal plantejar els afers públics.

Duran torna a Catalunya els caps de setmana per gaudir de les seves residències de luxe a Sarrià-Pedralbes i a la Costa Brava, que ha comprat gràcies a l'esforç del seu modest sou de polític. A Madrid governa a l'ombra del Palace, però a Catalunya també governa a l'ombra de les seves dones, la vicepresidenta de la Generalitat i la presidenta del Parlament. Aquí fa exactament el mateix que el pensionista daurat Pujol, amb el seu home de fer feines Artur Mas a la Generalitat i el príncep de Girona Oriol Pujol al Parlament.

L'ombra de Duran és més allargada amb el negociat de luxe al Palace de Madrid. Un gran negoci seu ha estat el perdó del PP als dos corruptes que havien d'anar a presó, perquè l'altra bona dotzena d'homes, i dones, criminals de Duran tenien menys de dos anys de condemna. Impresentable el que fa a Madrid Duran amb la corrupció!

El govern a l'ombra paral·lel de Pujol-Duran està fent molt mal a Catalunya. La Generalitat ja no pot demanar crèdits a l'estranger i viu de la caritat dels catalans de bona fe disposats a deixar diners. Madrid ens veu com a corruptibles que fan el que sigui a canvi de favors, millor privats que públics. Tots els catalans patim la bancarrota encoberta de Catalunya, amb retallades bestials i impostos impagables per culpa de la megalomania de 23 anys de Pujol. Pobre Artur Mas que ha de desmuntar el castell de cartes de Pujol!