Com és ben sabut, el Regne Unit -país nacionalment democràtic- permet que les nacions que l'integren tinguin les seves seleccions nacionals d'esports -futbol, rugby, etc...-. Fins i tot se celebra el Torneig de les 5 Nacions- Anglaterra, País de Gal·les, Escòcia, Irlanda del Nord, Irlanda...-. Bèlgica, igualment, per la seva pròpia constitució, fa visibles les seves nacions -Flandes i Walònia- i el mateix fan el Canadà, Suïssa, l'Índia, etc.

L'excepció no democràtica, com sempre, és Espanya. D'una banda, en qualsevol competició internacional o no, impedeix la visibilitat de Catalunya i els catalans i prohibeix els seus símbols. De l'altra, el país d'Alicia Sanchez-Camacho, Carme Chacón, dels militars colpistes i de la tortura als animals com a signe de cultura, impedeix les federacions catalanes ser reconegudes internacionalment, la possessió d'un Comitè Olímpic propi. I mentrestant, clamen que no polititzen l'esport! A més, l'Estat espanyol té un comportament deslleial i agressiu, ficant-se en temes d'esport que no són entre estats, sinó entre federacions i altres organitzacions.

La selecció espanyola i la basca de futbol sala s'han enfrontat el passat cap de setmana a Platja d'Aro al partit pel tercer lloc de la Copa de les Nacions, un torneig amistós. El resultat final va ser de 3 a 2 pels jugadors bascos, en un partit que es va viure amb absoluta normalitat per part dels dos combinats. Però de seguida hi va intervenir el nacionalisme espanyol que comparteixen tant el PP com el PSOE. El Consejo Superior de Deportes (CSD) va prohibir als jugadors de la selecció espanyola (amb jugadors escollits per l'Asociación Nacional de Futbol Sala) poder lluir qualsevol distintiu que els associés a Espanya ni que sonés l'himne espanyol o hi hagués una bandera espanyola penjada al pavelló, com sí van poder fer les altres seleccions participants. Cal lamentar una vegada més les ingerències de l'Estat espanyol en una competició esportiva amistosa.

El CSD vol fer complir la sentència del Tribunal Constitucional del maig passat, que diu que les seleccions de Catalunya i del País Basc no es podran enfrontar a l'espanyola, i és per això que ha ordenat que no hi hagués cap símbol distintiu espanyol al pavelló de Platja d'Aro. Cal recordar que el CSD va actuar de la mateixa manera el 2007, quan Catalunya i Espanya es van enfrontar a la Copa del Món de futbol sala a la ciutat russa de Iakutsk. Aleshores Catalunya es va imposar per 5-3 i el CSD també va enviar una carta als organitzadors per evitar que sonés l'himne abans del partit. Una de les raons de negar les nostres seleccions és que els guanyaríem en moltes, i això els produeix autèntic pànic!