M'estava llegint el meu horòscop en una pàgina web nord-americana (en castellà) i, tot seguit, vaig consultar el de l'endemà. També es pot llegir el del dia abans, però, a toro passat, com diuen a les ribes del Pisuerga, ja no és el mateix. Ara bé, la sorpresa va arribar quan vaig anar a la pàgina principal, on apareixen els noms de personatges coneguts que han nascut aquell dia. No endevinaríeu mai qui era el que encapçalava la llista dels nascuts el 20 d'abril. Ho sento pels meus amics Taure: Adolf Hitler, el monstre.

Vaig dubtar un moment abans de fer un clic amb el ratolí damunt d'aquell cognom sinistre. Si ho feia, s'obriria una pàgina on hi apareixeria la seva carta astral; la carta natal del mal absolut, la del fundador d'un partit, el nazi, i d'una ideologia, el nazisme, que va suposar l'assassinat de milions d'europeus innocents durant la Segona Guerra Mundial. Aquella carta (com era el cel en el moment del naixement d'aquell monstre) havia de ser plena de planetes malèfics en signes violents i verinosos i en cases ocultes i tenebroses. Tindria el valor de mirar-la? I més encara, el de guardar-la durant uns dies per a escriure'n un article? Finalment, no me'n vaig poder estar i vaig fer un clic amb el botó esquerre del ratolí. I llavors la vaig veure i em vaig quedar astorat.

Adolf Hitler havia nascut el dissabte dia 20 d'abril de 1899, a dos quarts de 7 del matí, a la localitat austríaca de Braunau. O sigui, que no era ni alemany, sinó austríac (però això, de fet, ja ho sabia). Ara bé, la seva carta era d'una senzillesa i normalitat absolutes. El seu Sol natal era al signe de Taure i a la casa 7, i compartien signe i casa els planetes Mart i Venus. Per tant, els altres, la societat, com a líder polític que va esdevenir, eren el més important per a ell. O sigui, salvant les distàncies, la senyora Cospedal, també líder política i òbviament interessada en els altres i en la societat (bé, potser només en els votants del seu partit), podria compartir els mateixos planetes en la mateixa casa.

Dit això, però, Hitler tenia l'Ascendent al signe de la Balança, com milions d'altres persones. A més, la seva Lluna natal feia conjunció amb Júpiter al signe de Capricorn (5 planetes en signes de terra és molta terra) i a casa 3, la casa dels escrits (va escriure un llibre maligne) i de la comunicació. Era normal, doncs, que fos un orador molt carismàtic. Però, això a part, no hi ha gaire res d'extraordinari, almenys astralment parlant, perquè tenia a Mercuri, el planeta de la comunicació, en el signe d'Àries (signe de líders) i a la casa 6, la de la salut i la feina.

Ara bé, la carta del monstre es comença a posar patològicament interessant quan arribem a la casa 10, la de la vocació, la carrera i la professió, i hi trobem a Saturn al signe de Lleó. No cal dir que tant el planeta, com la casa, com el signe simbolitzen llocs d'alta responsabilitat en la política i en el Govern. És força evident que d'alta responsabilitat política en va tenir molta com a canceller; però la va aprofitar per aniquilar la democràcia a Alemanya, imposar la dictadura, eliminar els seus enemics i assassinar milions de víctimes innocents en camps d'extermini d'una manera industrial; un assassinat en massa mai vist fins llavors. Per tant, molt de compte, senyora Cospedal, amb les altes responsabilitats polítiques, no fos cas que vostè també tingués Saturn a Lleó i a casa 10.

Però, tornant a la carta del monstre, cal apuntar que en la casa 8, la del sexe i de la mort, hi tenia a Neptú i a Plutó en el signe de Bessons. Si Neptú és el planeta de la confusió i de la dissolució, Plutó és el de la destrucció. Per tant, dissolució i destrucció en la casa de la mort ja feien preveure el pitjor des del moment del seu naixement, perquè Alemanya i bona part d'Europa van quedar arrasades després de la Segona Guerra Mundial, van morir milions d'europeus lluitant o en els bombardejos, i a més en els camps d'extermini nazis (n'hauria de visitar, senyora Cospedal) s'hi va assassinar d'una manera industrial milions d'innocents (republicans catalans i espanyols, jueus, gitanos, anarquistes, intel·lectuals, etc.).

Finalment, en la carta natal de Hitler hi havia Urà, el planeta dels canvis i de l'excentricitat, en el signe de la Balança i a casa 12, la dels problemes i la fatalitat. Per tant, i per a resumir, la seva sembla la carta d'una persona normal i no pas d'un monstre; la d'algú interessat en la societat (política) i que va obtenir un càrrec d'alta responsabilitat política. O sigui, senyora Cospedal, vostè, que ha comparat l'anomenat escrache que reben alguns membres del seu partit amb el "nazismo puro", hauria de saber que si vostè hagués nascut sota el signe de Taure (amb el Sol a casa 7), el seu Ascendent fos Balança, i tingués a Saturn al signe de Lleó i a la casa 10, fixi-s'hi bé, la carta astral del monstre podria ser gairebé la seva. Per cert, senyora Cospedal, quan condemnarà els crims del franquisme el PP?