L'èxit d'Eel Celler de Can Roca no és només l'èxit d'una família, d'un esforç, d'una constància o d'una innovació permanent, és també l'èxit d'una terra, d'uns productes de qualitat i de proximitat, d'una llarga tradició culinaria, d'una visió moderna i innovadora de la gastronomia i de l'impuls que suposa que les comarques gironines siguin el planter d'una munió de cuiners i de cuines de qualitat nascudes a l'ombra d'experiències com les dels germans Roca, i la de Ferran Adrià. Tenir a casa el millor restaurant del món és també tenir una estela de propostes gastronòmiques que giren al seu voltant i que es nodreixen i s'aprofiten de l'impuls que suposa jugar a la primera divisió mundial de la gastronomia i liderar-la.

Les comarques gironines han de saber aprofitar aquest moment i aquest impuls, perquè sortir al gran mapa de la gastronomia internacional vol dir un constant anar i venir d'experts, d'estudiants, de periodistes, d'amants de la bona cuina, de turistes atrets pel que significa estar al capdavant dels millors restaurants del món i això suposa ultrapassar les fronteres de Taialà i de la ciutat de Girona, però també suposa, com deia Ferran Adrià, un esperó per als centenars de joves que aposten i garanteixen per molt de temps la qualitat i el nivell de la cuina de casa nostra.

Ser els primers vol dir també doblar el grau d'exigència, mantenir el que ha costat anys d'aconseguir i lluitar per seguir al capdavant, i ara l'objectiu hauria de ser treballar perquè altres noms de la cuina gironina puguin acompanyar El Celler en aquesta llista dels cinquanta millors restaurants del món i per seguir fent de Girona un punt de referència en el món gastronòmic. I això ells no ho podran fer sols, cal compartir el seu èxit i remar plegats per mantenir-lo.