Resposta

a Josep Esteba

Miquel Font Banti. en nom de les associacions de veïns de Barri Vell-Força, Barri Vell-Sant Feliu, Devesa-Güell, Figuerola-Bonastruc, Mercadal i Rambla-Argenteria de Girona.

Que n'és de fàcil fer demagògia, oi? Doncs comenci per agafar el mocador i no només per eixugar les seves llàgrimes. Hi ha molta gent que plora i no precisament per no poder fer un "mojito" a la fresca. Ens parla de taps i fum; fum que enterboleix la visió d'alguns, però no pas la de tothom. Esvaïm-lo: Existeix una col·lisió entre el dret de lliure empresa i el dret (universal) al descans. La solució òptima passaria per compatibilitzar-los. És cap on en principi van les po?lítiques dels ens públics compe?tents. Però no cal ser gaire despert per veure que el que es pretén és unir dos imants d'igual polaritat. Si a un grup d'interès li va bé, a l'altre, forçosament, li anirà malament.

Li hem de recordar, Sr. Josep Esteba, que fa molt que la balança està desequilibrada en un sentit? Que han gaudit d'una excessiva permissivitat? Girona és petita i es coneix fefaentment la venda d'alcohol a menors per part d'alguns (massa) locals i que també es lloguen alguns d'aquests per fer festes privades de/amb menors.

Esmenta l'educació i el caràcter tranquil i silenciós dels gironins, comparant-lo amb l'estil europeu. Disculpi la nostra ignorància, quin és l'estil europeu? El dels anglesos que van a Lloret a agafar el gran "gat"? El dels alemanys que pertorben el descans dels veïns de Calella mentre beuen litres de cervesa? El dels "reputats" estudiants d'Erasmus ebris que criden i trenquen objectes pels carrers de Girona? Turisme de Qualitat, sens dubte!

Ens defineix mediterranis; no entrarem en el debat conceptual, però sempre s'ha identificat amb xivarri, cridòria, caos, etc. A priori, diríem, no s'adiu gaire amb el silenci, la tranquil·litat i l'educació que ens atorgava a l'escrit.

Sentiment de frustració per no poder treballar plenament, diu. A voltes s'ha preguntat si els veïns afectats estan frustrats per no viure amb normalitat i plenitud? Dormir, descansar, carrers nets, etc. Curiosament, els que ocasionen, faciliten o promouen la disbauxa nocturna no estan sotmesos als seus efectes. Per quin motiu serà?

Agraïment

Jaume Hernández Mercader, Jèssica Garriga Solanas i Nil Hernández Garriga. arbúcies

Igual que quan un servei mèdic no es fa bé fem les queixes oportunes, quan les coses es fan bé també s'han de lloar. El passat dimecres 10.07.2013 la Jèssica Garriga, la meva dona, va trencar aigües, vàrem anar a l'hospital de Santa Caterina ja que es va posar de part, en Nil Hernandez Garriga volia venir al món. I per fi, el dia 11.07.2013 a la tarda, va venir al món. L'equip de professionals de maternitat en cap moment ens va deixar sols, van estar allà en els moments difícils. En el part vam tenir dificultats, però ens van ajudar d'una forma excel·lent. Doncs des del minut 1 quan vàrem arribar a urgències tot l'equip del Santa Caterina que ens va atendre, va mostrar una gran professionalitat i empatia cap a nosaltres, ens vam sentir segurs, acollits i estimats en tot moment.

Volem donar les gràcies públicament a tot l'equip del Santa Caterina que ens va atendre, inferme?res, llevadores, ginecòlegs, pediatres, etc. Gràcies a la gran professionalitat de tots plegats, la meva dona i el meu fill estan molt bé. Des d'Arbúcies, moltes gràcies per tot.

La L-11 i el Barri Vell

Dolors Soriano. salt.

La polèmica política sobre si la L-11 que passava pel Barri Vell hi ha de continuar passant o no em té perplexa. Em sembla estrany que els regidors de la CUP o ICV, que sempre estan al costat dels treballadors, sigui quina sigui la qüestió i tinguin o no raó, en aquest cas els importi un rave el que diguin els treballadors de TMG. Si aquests creuen que per evitar riscos i perquè la línia funcioni millor el més convenient és desplaçar-la fora del Barri Vell, per què no atenen els seus raonaments? Hi hauria d'haver hagut algun accident abans perquè tothom s'adoni del risc que suposa passar aquell bus, que encara que sigui el petit, és massa gran per trams com per exemple, el carrer Calderers. Confio que TMG actui al marge dels polítics i pensi en la seguretat de tots i en l'eficiència del servei.

L'últim informe

de l'OCDE

maria garriga. sarrià de ter.

L'últim informe de l'OCDE ha estat devastador: un 28% d'atur a finals de 2014 i un atur juvenil i de llarga durada disparat. Davant d'aquestes noves dades, em torno a preguntar quan es deixarà la pràctica de contractar treballadors en origen per treballar a les indústries que s'implanten a Catalunya, rebutjant frontament la contractació de treballadors a l'atur. Crec que s'hauria de poder exigir un exercici de responsabilitat a les indústries dels sectors econòmics que encara generen llocs de treball, com l'alimentària, i en especial la càrnia, a la província de Girona, que ha generat centenars de llocs de treball que no han servit per reduir el nombre d'aturats. Us imagineu que tots els sectors econòmics fessin el mateix? A quines xifres d'atur hem d'arribar perquè comencin a acceptar a contractar gent?