Els preocupa l'espionatge?

Francesc Buixeda Cabré. santa pau.

Ho estem veient dia a dia, a Síria, Egipte, Líbia, etc., hi ha revoltes o guerres civils, i també fam a l'Àfrica i al Tercer Món, i els seus ciutadans estan fugint cap a Europa per protegir-se i refugiar-se dels innombrables problemes i perills del seus respectius països, així com de la gana i la misèria.

Fixem-nos en l'allau de pasteres plenes que es dirigeixen a l'Illa de Lampedusa, amb innombrables persones que demanen acolliment, i molts nàufrags que es deixen la vida pel camí, així com les que passen quasi cada dia l'estret de Gibraltar.

Per buscar solucions a la problemàtica creixent, es va convocar la Cimera Europea, per tractar aquest tema, entre d'altres, però en va sorgir un molt més important per a la classe política europea, l'espionatge dels Estats Units, en descobrir que el mòbil de la Merkel estava intervingut, i d'altres caps de govern i alts càrrecs europeus, els va entrar un ?neguit impressionant! Què deuen haver d'amagar tots ells que van deixar de banda i oblidar el tema dels immigrants, posposant-lo fins a juny del 2014, quina és la seva prioritat? L'espionatge perquè els preocupa i els implica directament, la fam i totes les penúries i morts dels immigrants poden esperar, l'espionatge no! Són els representants del poble, diuen quan ens demanen el vot, però després ja ho veieu, primer jo i després jo.

Vagis on vagis, tota la classe política i principalment la dirigent, duu el mateix calçat. Quan podrem aconseguir la seva regeneració, transparència i defensa de la ciutadania com cal? Una necessitat primordial i urgent, se'ls ha perdut totalment la confiança, s'ha de recuperar, les noves generacions ho han d'aconseguir, no podem permetre que continuï aquesta situació s'ha de treballar obertament pels drets dels ciutadans. Joventut endavant!

Fires de Girona

Eva Ramos Moya. girona.

Diuen que finalment hi ha un miracle i l'Ajuntament tindrà la decència d'arranjar el passeig de la Devesa passat Fires. Ara bé, com a veïna i afectada per totes les fires que se celebren a la Devesa vull fer un advertiment a l'Ajuntament i és que fins que no tinguin decidit què faran amb les Fires i sobretot, fins que Fira de Girona no respecti aquest espai i els veïns, no cal que hi gastin ni un euro! En aquestes darreres Fires des de casa hem vist de tot: des d'operaris que per no anar al recinte firal es giren i pixen als arbres com els gossos, passant per gent saltant la tanca per accedir-hi, a vehicles circulant i aparcant durant deu dies al passeig de la Devesa quan hi ha un senyal que indica que només hi podem circular veïns. També és veritat que des de l'Ajuntament hi ha hagut col·laboració zero amb els veïns, a mi personalment em van dir que m'aguanti, que les Fires es fan aquí! Per no parlar de la Policia Municipal, absent totalment, en un lloc on diàriament es concentren centenars de persones, diu molt del seu compromís, oi? No sé què passarà si finalment es fa nou el carrer, només espero que ja que es gastaran molts diners públics, després pel negoci d'uns quants, tot no acabi destrossat i fastigós com està ara.

Amb els diners dels altres

Joan garcía. GIRONA.

He llegit en les darreres setmanes diferents articles i/o declaracions dels senyors Toni Vallory i Nicolazzi, vinculats ambdós a l'hoteleria gironina, instant l'Ajuntament de Girona a comprar la col.lecció Santos Torroella. No han donat un sol argument sobre la necessitat d'aquesta inversió. Més aviat han proferit desqualificacions gratuïtes contra els que discrepen d'ells.

Amb els diners dels altres -o sigui de tots els veïns de Girona- és molt fàcil dir que s'ha de comprar una col·lecció que ningú ha demostrat que tingui un gran valor, més enllà de quatre dibuixets de Dalí o Picasso que no tindrien cabuda a cap exposició important. Si els hotelers o restauradors creuen imprescindible aquesta compra per a la ciutat de Girona, ho tenen molt fàcil: que ho paguin ells. Sempre ens toca als altres invertir perquè ells facin negoci. Ja ho fem amb Ryanair sense que ells hi aportin ni un euro.