Avui ho dic, demà em desdic. José Ignacio Wert ha hagut de tirar enrere la decisió sorprenent d'eliminar les beques Erasmus, perquè Europa li ha tocat el crostó. La mateixa Europa que recomana als governs no retallar els pressupostos d'investigació i cultura.

L'última xarlotada del ministre no hi ha Déu que l'entengui. Com pot atrevir-se a retirar les beques, quan el curs universitari està en marxa i els seus beneficiaris instal·lats fora d'Espanya? S'hauria de fer una llei per treure el sou a Wert durant tot el que queda de legislatura. Així experimentaria en primera persona el què pot sentir un estudiant, a Roma, sense un euro a la butxaca.

Wert és un tipus altiu, tossut i prepotent. Va pel món com si fos un il·lustrat francès del XVIII, però només és un cacic amb estudis. El caciquisme, de fet, lliga molt bé amb la concepció de la cultura i l'educació que tenen els quadres i les elits del PP. Tot ho redueixen a entreteniment i doctrina.

L'últim exemple de caciquisme l'acaba de patir la RTVV. Els mitjans de comunicació públics del País Valencià només responien a dos grans ?objec?tius: col·locar-hi els amics i projectar una visió ideològica monolítica. La suma d'errors de concepció de l'ens, acompanyat d'una gestió nefasta, li va anar restant audiència de manera imparable.

Després que li hagin tombat un ERO ple d'irregularitats, el president Fabra ha decidit tancar la RTVV. No té cap escrúpol en eliminar un servei cabdal després d'haver malbaratat milionades en bestieses. Ara, des de Castelló i Burjassot podran sintonitzar amb Al Jazeera però no podran veure TV3.