He llegit a Vilaweb (desconec si la llista ha sortit publicada en algun altre lloc) un reguitzell d'insults contra els catalans i Catalunya que m'ha provocat una barreja de fàstic i alhora de por (perquè la malaltia mental provocada per l'odi a un país i a una llengua té un nom i neguiteja força). O sigui, si en la pel·lícula La llista de Schindler (i en la novel·la en la qual està basada) uns folis plens de noms simbolitzaven el bé absolut enmig d'una època de mal absolut (l'holocaust), ara ens trobaríem que la llista que tot seguit descobrirem simbolitzaria tot el contrari. O sigui, el mal absolut, l'odi nazi contra un poble, una legítima reivindicació de llibertat i una llengua. Per cert, se suposa que els policies, els jutges, els fiscals i la Justícia hi són per a protegir-nos d'insults com aquests, almenys mentre Catalunya formi part d'Espanya. No pensa fer res la Justícia i els seus representants per protegir-nos de tant d'odi contra nosaltres i el nostre país?

Però, passem a la llista de l'odi en qüestió perquè és força llarga. Té el dubtós honor d'encapçalar-la un home que per la seva condició d'escriptor hauria de donar exemple del contrari; però cal recordar que fins i tot el mateix Hitler va escriure un llibre ple d'odi contra els jueus. Ens referim a Antonio Gala, quan el dia 3 d'aquest mes de febrer ens va dedicar aquest insult: "Subnormales". En segona posició tenim Curri Valenzuela que va dir que som "Del tercer Mundo". Però el mateix president espanyol va dir que som "de la Edad Media". En canvi, per a un company de partit seu només som uns "hobbits". Però M. A. Trujillo i Arturo Pérez Reverte coincideixen quan ens qualifiquen de "incultos". En canvi Alfonso Ussía creu que som "de psiquiátrico". En aquest sentit, un tal Ricardo Vara creu que som uns "tontos de la estelada". En canvi, per a Victoria Prego som uns "radicales anti-convivencia". Per a un tal Joaquim Coll som uns "porreros al·lucinògens". Per a Gerardo Bellalta "homosexuales, drogadictos y gente de mal vivir" I per a un altre català, Toni Bolaño, "sectaris".

Per cert, mentre vaig copiant aquesta llista se m'acut que seria una bona idea fer un recull d'insults que els nazis van dedicar a jueus, gitanos, intel·lectuals, anarquistes, comunistes, gais i membres de races no àries en general durant els anys 30 i 40 del segle passat a Alemanya i a Àustria. Seria molt il·lustratiu i pedagògic posar les dues llistes de costat i així potser alguns s'adonarien finalment de qui són els que cada dia s'assemblen més als nazis. Però no perdem el temps perquè la llista de l'odi és llarga. Per tant, la reprenem amb un altre català, Xavier Sabaté, quan ens va qualificar d'"anestesiats". Per contra, per a un tal Sigfrid Soria som uns "potenciales delincuentes". Per a P. Trigueros uns "mierdas, para no verlos". Segons Juan Carlos Gafo som "catalanes de mierda". Per a José María Carrascal, "nacionalismo cerrado, retrógrado, provinciano y alicorto". Alfonso Merlos ens obsequia amb "embobados, patéticos y paletos". I el "nosferàtic" Alejo Vidal-Quadras ens qualifica de "chusma, delincuentes".

Em pregunto si amb això no n'hi ha prou perquè almenys el que a Europa es coneix com a Justícia, o sigui, una institució bàsica en un Estat de dret i integrada per fiscals, jutges i policia, actuï en defensa d'una minoria agredida. No, encara no és suficient per actuar? Doncs haurem de continuar amb "traidores", Ignacio González. "Pobre gente que no tiene nada que hacer", Arcadi Espada. "Retrasado mental, nacionalista tarado", Francisco Alamán. "Cosa gangrenosa", Jiménez Losantos. "Paletos, ignorantes, ladrones", pronunciat per César Vidal. "Exaltadores del odio", Gerard Bellalta. Som uns "tali?bans" per a la nostra inefable Alícia Sánchez-Camacho. Uns "catetos" per un tal Jaime González. Uns "miserables", José García Domínguez. "Débiles, enfermizos, con inclinación al robo", César Vidal. "Timadores sin escrúpulos", Eduardo Goligorsky. Som uns "chantajistas" per a Martín Prieto. I el nostre país seria "como una república bananera" per Esperanza ?Aguirre.

Per a M. José García Cuevas som "terroristas". Pel diari ABC som "proetarras". Per a Mayor Oreja (que ha formulat una sola pregunta durant cinc anys d'eurodiputat) som "como ETA". Per a Fernando Savater som "como Goebbels". Per a un tal Federico Quevedo som "como el fascismo y Franco". Per a Rosa Díez, la d'UPyD, som "como los nazis" (és com si els nazis acusessin els jueus de ser nazis: delirant!). Som uns "xenófobos", segons Antonio Pérez Henares. Som "golpistas", segons l'opinió de Hermann Tertsch. "Como nazis", Ketty Garat. "Como Hitler", Montse Suarez. "Como la Alemania años 30", Pedro J. Ramírez. "Como campos de exterminio nazis", José Domingo. "Como Hitler, golpe de Estado". "Chantajistas como Hitler", Arcadi Espada o "Malalts, com el franquisme", Toni Bolaño.

I ja per acabar aquesta llista vergonyosa de l'odi (i també autoodi): "Com el nazisme. Adoctrinats", Enric Millo. "Como época de Hitler", Javier Mariscal. "Fascismo lingüístico", Toni Cantó. "Como los nazis", Santiago Abascal. I me'n deixo molts per manca d'espai. I ara que cadascú en tregui les seves conclusions.