Descontent

amb la PAH

toni pérez. salt.

M'agradaria exposar el malestar i descontentament amb la situació que vivim com a veïns de Salt, on s'han instal·lat alguns membres de la PAH després del desnonament de l'edifici que ocupaven.

Hi ha una realitat, i és que el nostre barri s'està veient afectat de forma clara per aquest "campament" que han establert als camps sense urbanitzar: Es crea una "visió lletja" del barri on hi ha un camp al costat de les nostres llars que està ple de brossa com palets, rodes... on fan fogueres que omplen de males olors la roba que estenem als nostres balcons, on acampen enmig del nucli urbà. Personalment, no em molesta l'acció de la PAH, veig que a molta gent que es troba desemparada davant d'un desnonament, ells els donen suport, però d'això a ocupar camps enmig del nucli urbà per fer-los servir per reivindicar provocant que els veïns que encara podem pagar els nostres pisos ens veiem envoltats de brutícia, cotxes aparcats per tot arreu, acampades, fogueres... no em sembla gens correcte.

Siguem conseqüents i pensem en tothom, sisplau, només demanaria a aquestes persones si els agradaria veure, darrere de tota l'acció social tan maca que volen fer, al costat de les seves llars camps plens de brossa, tendes de càmping i fins i tot caravanes... Com a veí demanaria a les persones que acampen i es reuneixen als camps ocupats que pensin en totes aquestes conseqüències per als veïns, que som tolerants amb les seves accions però ja comencem a estar cansats que el nostre barri sembli un càmping ple de brossa i on fan el que volen fora de les ordenances municipals. Entenc que es pot reivindicar però, sisplau, sense molestar.

La violència

contra les dones

eulàla isabel rodríguez pitarque. torroella de montgrí.

L'Agència de Drets Fonamentals (FRA) de l'Unió Europea acaba de donar a conèixer un informe sobre la violència contra les dones fet als països membres de la UE. De l'informe es desprèn que la violència contra les dones és un fet que es dóna en la nostra societat. Es diu que el 33% de les europees més grans de 15 anys han patit violència física en l'últim any, i que el 12% de les nenes han estat víctimes d'algun abús sexual.

Sembla mentida que la moralitat que Charles Perrault (1628-1703) va recollir de la tradició oral en el conte La Caputxeta vermella encara sigui vigent. L'autor acaba la història amb la seva moral: D'aquesta història s'aprèn que els infants, i especialment les jovenetes boniques, ben educades i de bona família, fan molt malament d'escoltar-se els desconeguts; i no és estrany, doncs, que el llop obtingui el seu sopar.

Dic Llop, perquè no tots els llops són de la mateixa mena; n'hi ha un d'aparença encomiable, que no és sorollós ni odiós ni rabiós, sinó mansoi, servicial i amable, que segueix les noies joves pel carrer fins a casa seva. Ai d'aquells que no sàpiguen que aquests llops amables són, de totes aquestes criatures, les més perilloses!

Al segle XXI encara vivim en una societat masclista en què subsisteixen molts estereotips (dona-objecte, dona-cos sexual, dona-criada, en definitiva, dona inferior a l'home) que haurien d'estar ja eradicats. Però hi ha realitats que no ajuden gens ni mica a l'eradicació de la violència de gènere, com és el fet que es vegi normal que la dona vengui el seu cos (és recent la crida de dones de companyia en el Congrés del Mòbil de Barcelona) com una possible sortida a la seva situació econòmica, mentre que d'altres se n'aprofitin oferint cursos accelerats sobre com fer-ho.

A la Clínica Girona

maria muntada i pijoan. girona

La Clínica Girona va a més i millor en tots sentits. Infraestructurals, tecnològics, organitzatius i servicial. Les obres de rehabilitació a l'edifici estan donant millora de funcionalitat i ampliació d'espai, primordialment a la zona de quiròfans. Essencial per facilitar als ?equips mèdics més comoditat a l'hora de treballar en la lluita entre la vida i la mort dels malalts.

L'equip que ha liurat positivament aquesta batalla, salvant la vida d'un germà meu (recentment operat), ha estat el de cirurgia de l'esmentada clínica, format pels doctos Planellas pare i fill, amb el doctor Tuca. Chapeau per aquest equip!, que dominen amb acurada desimboltura l'avanguardista tecnologia de què està dotada la clínica.

Mil gràcies per l'esforç de l'esmentat equip, junt amb tot l'organigrama laboral, al qual ens sumem familiars i acompanyants.

Estratègies independentistes

joan boronat lecha. blanes.

A persones que han estat en països en conflicte bèl·lic, l'esclat d'alguna bomba massa a prop els pot haver atrofiat el cervell. No parlo de ningú en particular, però pot passar.

En el seu tenaç article publicat al Diari de Girona "La guspira" (25.2.14), el Sr. Alfons Quintà, ?menys?preant la nostra televisió, els nostres professionals de la informació i els catalans que desitgem ser lliures, ens delecta amb un popurri d'improperis, he arribat a comptar fins a 18 frases insultants: "bestiesa secessionista", "els més imbècils dels imbècils", "no saben, però bramen", "amanit de cretinisme" i algunes insolències més, dirigides, com acostuma a fer, als que creiem que l'escissió de Catalunya serviria per millorar les relacions amb Espanya, que hauria de desempallegar-se tota sola del seu tarannà arrogant, feixista i espoliador. Endemés, on ell veu manca de respecte per la llibertat de pensament per part de la Generalitat i de l'independentisme, jo veig que ho és per part del Govern espanyol i del centralisme feixista.

Acusa un cert periodisme de carca, de falsos professionals, autèntics babaus, molt ignorants, i d'estar al servei del poder, comportaments que encaixen perfectament amb l'estil periodístic del Sr. Quintà; i té raó, aquests procediments no serien tolerats a cap país democràtic d'Europa. Les seves opinions prepotents i la manera d'expressar-les són una fàbrica d'independentistes, per això sospito que podria tractar-se d'una molt bona estratègia, per part seva, de militant infiltrat per la causa de la independència; si és així, val més que tingui preparada una declaració jurada, per poder justificar-se quan siguem independents; llavors, el felicitaria i li demanaria disculpes per haver destapat la seva tàctica de bon catalanista.

El nou institut de Sant Gregori s'obri?rà al setembre amb només dos grups de 1r curs d'ESO i amb cap de 2n, com publicàvem ahir a la pàgina 18.

Marta Aymerich no és vicerectora de la UdG, com publicàvem ahir a la pàgina 2, sinó de la UOC.