50 anys d´escoltisme

a la Cellera de Ter

narcís cadena i masó. girona.

Donem-los gràcies a tots els que han fet possible un esdeveniment d´aquestes característiques i celebrem-ho. A l´impuls inicial n´han vingut d´altres. Els diferents consiliaris hi han donat l´estímul necessari.

En aquell temps, aquest Moviment d´Església ja practicava la coeducació. Aquest poble està dotat d´un ambient propici pels distintius de l´Escoltisme: Fe -que en el fons vol dir estimar- Natura i País. Un èmfasi molt especial, l´hem de posar en la sensibilitat dels educadors escoltes. Veien les necessitats del poble i, com a bons pedagogs, descobrien -de manera intuïtiva- les aptituds dels infants. Els nois i noies, com que creixien en un ambient favorable, eren amables i alegres. L´actitud dels seus ascendents, havia adobat bé el terreny. El «per servir a Déu i a vostè», donà pas que molts cellerencs: llobatons, daines, ràngers, guies, pioners, caravel·les i truc, estiguessin «sempre a punt!; fossin útils i servicials, practicant cada dia una bona obra». La llavor sembrada ha donat bons fruits. Només cal veure l´exposició. Les llibretes dels campaments estan molt ben fetes. Amb una lletra pulcra i equilibrada, donen fe dels fets més importants i dels esdeveniments fins al mínim detall. El dia 3 es va inaugurar l´exposició commemorativa i tot seguit hi hagué un foc de camp interior. Cantaren cançons i, després de cada una, diferents persones expressaren els seus records, experiències i anècdotes. També es tingué un record per a les persones que els havien deixat.

Els escoltes, fa temps que arreglaren la casa de «Can Torra», que ha prestat servei a unes 1.600 persones de diferents Agrupaments de Catalunya. El diumenge dia 5 s´hi va fer un dinar de germanor. Moltes felicitats a tothom!

Al personal de l´hospital Josep Trueta, gràcies!

Pedro J. Piqueras Ibáñez. girona.

Vull, en aquestes poques línies, fer arribar el meu agraïment a tots els/les professionals d´urgències de l´Hospital Josep Truerta de Girona. Tot esperant ser atès observava, des del passadís, ja que no hi havia lloc per a tots en els mòduls, l´eficàcia del personal, tant de doctors/es, infermers/es, zeladors, etc. i com procuraven que tots/es, tant els que anaven arribant, com els que esperaven, fossin atesos amb la delicadesa i rapidesa que els permetien les seves possibilitats, ja que estaven saturats de feina. Allà vaig comprendre el valor i la vocació dels professionals de medicina. Quan els va ser possible em van ingressar a la planta sisena, 640 (A), de l´esmentat Hospital, en el qual vaig passar gairebé set dies, per tal de posar remei a una malaltia que no desitjo a ningú. Diverticulis, em van dir que es deia la feliç malaltia, puc assegurar que no té res de divertida, més aviat molesta. Vaig ser molt ben atès. Vull donar molt valor a les cures i l´obstinació de cadascuna i cadascun, i la cura que van posar, em consta que tant com va ser possible. Sent per a mi i alhora heroic, tant en el torn del dia, com el torn de la nit, en aquest es passa tota la nit en vetlla per atendre tots els de la planta amb el mateix desvetllament, m´atreveixo a dir, d´una germana gran, sense importar la seva son, el seu cansament, etc. Per tot això, moltíssimes gràcies a tot aquest gran equip, tant d´urgències com les/els de sisena planta d´hospital Josep Trueta. Sempre els tindré molt present en els meus pensaments i, com a catòlic, de manera molt especial, en les meves oracions.

Fins quan durarà

aquest circ?

salvador llorente varela. girona.

Sembla ser que durarà fins al 9/11/14, perquè la plantilla de pallassos es va incrementant; en la carta al director que es va publicar el dia 21 de gener de 2014, deia que hi havia dos pallassos (Artur Mas i Oriol Junqueras); però ara ja podem afegir a la resta de representants de partits que donen suport a una il·legalitat. Si els primers que han de respectar les lleis se les volen saltar, què podem esperar del poble que es deixa guiar per uns representants irresponsables.

Jo sóc part de Catalunya també, des de fa 56 anys, i aquests irresponsables no em representen, perquè tinc clar que és una il·legalitat el que es vol fer.

El dia 9 de novembre aniré a votar si és legal, però si és il·legal que no m´esperin perquè no hi aniré.