És difícil pensar en qualsevol mena de negociació amb un govern de l'Estat a qui el fang de la corrupció ja li puja per damunt de la cintura i a qui la por per l'ombra del tsunami de Podem li fa tremolar les cames i, encara és més difícil voler negociar amb un govern que no ha entès res o que no vol entendre res de Catalunya ni de la voluntat dels seus ciutadans, i que com a única resposta manté el menyspreu i la befa sobre tot allò que vingui dels catalans. Ho dic per la temptació d'alguns partits polítics i d'alguns ciutadans, inclòs el mateix president Mas, d'intentar una darrera trucada a la porta del govern de Rajoy abans de llançar-se a unes eleccions plebiscitàries. No val la pe?na fer més intents davant qui es consola amb la ceguesa i la sordesa i que ni tan sols veu la porqueria que té a casa seva.

En els darrers dies s'ha escoltat una nova via alternativa, la d'espe?rar a les eleccions espanyoles per veure si amb un canvi de govern hi hauria més possibilitats de fer un procés legal i constitucional a Catalunya. Ja s'ho poden treure del cap, perquè no hi ha cap alternativa que pensi diferent del nefast govern actual. Madrid ha instal·lat en el seu imaginari el suposat proble?ma català com un mal que cal extirpar, sense contemplacions, sense tenir en compte el pensament democràtic dels milions de catalans, per ells, som simplement un gra que els cou i els molesta.

Amb aquesta actitud per davant l'autoritat que ens puguin imposar, sigui per la via de l'insult o per la judicialització de la nostra voluntat, no pot tenir cap valor, perquè en qualsevol cas, aquesta és fruit de la manipulació política de les institucions de l'Estat. I ara sí, ja no queda més remei que anar a votar de veritat, en unes eleccions decisives.