22 de desembre de 2014
22.12.2014
Diari de Girona

"The bròquil is over"

22.12.2014 | 00:00
"The bròquil is over"

S'ha acabat el bròquil. La pàtina del sobiranisme que havia galvanitzat Artur Mas s'està evaporant. Perquè s'esgota també el temps polític de l'independentisme. Ara mateix, l'agenda política ja és una altra i marcada per aquells que combaten contra Mariano Rajoy.
Amb la crisi, el gran pacte de la Transició ha derivat en l'Espanya de la corrupció i del malbaratament autonòmic. Una imatge de la qual no s'ha lliurat Catalunya. Catalans i espanyols han buscat traslladar la ruptura emocional a la realitat política. L'independentisme suposava la translació del trencament amb la Transició des de Catalunya. Sorprenentment, Artur Mas va aconseguir capitalitzar-ho.
Però ha arribat el final. I no perquè ho digui el CEO o pels dubtes de CiU i ERC amb les plebiscitàries. És una raó de fons: l'independentisme, per exemple, no ha servit per fer front ni a les privatitzacions, ni a les retallades. Ni per frenar els desnonaments, ni la gana. El debat sobiranista va desapareixent per l'eclosió vigorosa de qui s'oposa a les mesures neoliberals de la Moncloa. I Artur Mas no representa la ruptura amb les polítiques de Rajoy. Òbviament.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook