Un Centre d´Orientació Familiar a Girona

Eulàlia Isabel Rodríguez Pitarque . TORROELLA DE MONTGRÍ.

Aquest dissabte 12 de desembre va haver-hi la presentació del Centre d´Orientació Familiar (COF), que va tenir lloc al casal Bisbe Cartañà de Girona. En un acte obert a tothom ens van explicar les bases d´aquest nou centre i com funcionarà. Es defineix com «un servei pastoral de l´Església de Girona per donar resposta a problemes de caràcter humà, psicològic, moral, afectiu i relacional que pateixen moltes persones i famílies a la nostra societat».

Abans de la presentació del centre, vàrem escoltar la conferència titulada «L´amor no és un clínex». Una reflexió sobre la cultura actual, per Antoni Puigverd. Va parlar sobre aspectes del món actual, fent una reflexió tot relacionant-los, per acabar donant la seva visió del que estava passant ara. Personalment vaig pensar que el seu enfocament era més real que no pas el que massa sovint ens volen fer veure certs mitjans de comunicació.

En aquests temps de tantes campanyes polítiques i de sentir tantes versions de l´actualitat tan diferents, i la majoria no gaire properes a la realitat quotidiana, per a mi una reflexió com aquesta era necessària. Algunes de les reflexions les feia citant el sociòleg Zygmunt Bauman, el qual ha analitzat tant el nostre món en parlar de la cultura del consumisme on vivim. D´aquí el títol de la conferència de l´Antoni ­Puigverd: les relacions personals també es converteixen en objectes de consum en aquesta societat del consumisme. Però això és el que ens venen; som nosaltres els qui podem decidir com volem que ­siguin les relacions personals i com volem que sigui la nostra quotidianitat. La creació d´un centre com el present pot ajudar molt bé les persones i les famílies en el doble propòsit de millorar com a individus, alhora que poder així contribuir a la millora de la societat.

Premis Ateneus 2015

Miquel Bohigas. Sant Gregori .

El passat 16 de desembre, el Museu Nacional d´Art de Catalunya (MNAC) va acollir el lliurament dels Premis Ateneus 2015. Els Premis Ateneus són els guardons que la Federació d´Ateneus de Catalunya convoca anualment, des de l´any 1989, amb l´objectiu de reconèixer la creativitat, l´originalitat, la qualitat i l´esforç que fan les diferents associacions culturals, les persones, les empreses i els mitjans de comunicació del país per promoure la cultura i l´associacionisme cultural. Els guardons s´adrecen a totes les entitats sense ànim de lucre que presenten propostes de projectes de qualitat en alguna de les categories proposades. Enguany es van presentar 58 candidatures en diferents modalitats, entre elles la de creativitat artística, el primer premi de la qual ha recaigut en el Projecte Biblioart, presentat per l´Ateneu de la Vall de Llémena de Sant Gregori.

El Projecte BiblioArt va néixer per commemorar el centenari de la creació de la xarxa de biblioteques públiques catalanes, en el marc de l´Any de les Biblioteques.

El projecte consisteix en l´exposició de 50 llibres d´artista creats expressament per a aquesta iniciativa, que al llarg de l´any 2016 es podran veure a diferents biblioteques de les comarques gironines i la resta de Catalunya. A la pàgina web del projecte projectebiblioart.com hi podeu trobar tota la informació al respecte.

Des d´aquí volem donar les gràciesa a totes les persones que van confiar en el projecte i en especial a tots els artistes que hi van col·laborar desinteressadament.

Temps d´Advent

Maria Salip Calvó. GIRONA.

És temps d´Advent, temps per esperar la vinguda de Jesús, el primer pont entre Déu i l´home. Nascut en un humil i pobre portal de Betlem. És temps de reflexionar sobre aquet fet extraordinari que ha canviat i transformat el món. Aquets dies veiem moltes llums de tota mena, forma i color, llums que representen la veritable llum, que ilumina aquet món en tenebres pels egoismes, indiferències, ignoràncies, injustícies dels homes. Seduïts i enganyats per l´esperit del mal, pare de la mentida i príncep d´aquet món. Però la força de l´amor i la llum de Déu fet home, supera en escreix les maldats i tenebres, perquè l´amor és l´únic bàlsam que ens pot guarir. Totes les persones de bona voluntat, estem cridades a convertir-nos i obrir el nostre cor a Jesús, sobretot en aquet any de la misericordia, perquè Ell ens l´ompli d´Amor, pau i joia.

L´església restaurada a Ripoll és la de Sant Pere i no la de Sant Esteve, com per error es deia en el títol de la pàgina 16 d´ahir.