La Fundació Tom Sharpe es belluga i comença a fer les primeres accions. Ara ha firmat un conveni amb l'Ajuntament de Palafrugell. Això li permetrà endegar una pàgina web, des d'on fer-se més visible i difondre les activitats.

Mentre la posen en marxa, els fans digitals de l'escriptor ja poden visitar el web dels fons especials de la biblioteca de la UdG, que disposa d'un apartat dedicat a la vida i obra del mestre satíric. Els manuscrits i els documents donats per la Fundació a la universitat encara s'estan catalogant, però podem tafanejar pel miler de llibres de la seva biblioteca (i descobrir que li interessaven artesans de la riallada com P.G. Wodehouse, John Mortimer o John Kennedy Toole).

Per acabar-ho d'arrodonir, dissabte es posarà la primera pedra de la ruta literària dedicada a Sharpe. L'Ajuntament de Serinyà celebrarà un acte que inclou una passejada pel cementiri de Mieres, on reposen les seves cendres, i per la casa pairal Verdaguer, on l'autor hi havia passat unes vetllades delicioses (i de ben segur que havia fotografiat el paisatge dels voltants).

Mentrestant, la doctora Montse Verdaguer, la marmessora del seu llegat, continua treballant en la biografia d'aquest anglès foteta i grafòman. És una feina complexa, atès el volum de memòries, correspondència i gravacions que ha de destriar; a les quals caldrà sumar una allau de dades noves, obtingudes d'entrevistes amb els amics i els coneguts del creador de Wilt.

El treball de Verdaguer es farà esperar, sí, però no tenim gens de pressa. Que el vagi cuinant a foc lent, per poder deixar-nos amb la boca esbatanada.