La guerra contra el terrorisme és una guerra de conquesta. La globalització és la marxa final cap a un nou ordre mundial, o l'Empresa Mundial SA, dominats per Wall Street, la city de Londres i el complex militar-industrial dels Estats Units.

Des de 1900, l'estratègia dels britànics, i més tard dels angloamericans, ha fomentat la involució ètnico-religiosa dels països de l'Orient Mitjà, Àsia central i part d'Àfrica amb la finalitat de controlar la població i els recursos naturals se'ls manté en el subdesenvolupament i la barbàrie.

No és la primera vegada que parlem d'un llibre d'en Daniel Estulin, ni dels seus rigorosos i polèmics informes, crítics amb el postcapitalisme global i els fils invisibles de les elits que es reuneixen cada any al Club del Bildenberg. Estulin es va demonitzar com un obsés per les teories de les conspiracions, xarxes secretes, guerres i manipulacions entre els diferents serveis.

No sabem per què Estulin viu a Barcelona, aquest rus que durant 13 anys ha sigut agent de contraespionatge militar del KGB. Avui es declara conseller de geopolítica. És evident que Estulin és un home sospitós i, com mostra el títol del llibre que acabem de llegir, astorats per la documentació exhibida, està fora de control, denunciant com Occident crea, finança i impulsa el terror de l'Estat Islàmic sobre el món.

Una de les moltes tesis conspiratives del darrer llibre que més ens han fet pensar en contra de l'opinió popular és la següent: «L'Imperi Britànic encara existeix i és més global, poderós i ferotge, amb la suma del Regne de l'Aràbia Saudita, creat pels britànics». En l'actualitat, Londres és l'epicentre i la seu de dotzenes d'organitzacions territoristes. I no oblidem que els serveis secrets anglesos com l'M16, el Mossad israelià i la CIA nord-americana són aliats i els més eficients del planeta. I entre la direcció d'aquests serveis secrets occidentals i els diners dels saudites es creen les madrasses que inspiraren als talibans del Pakistan, l'Afganistan -que enderrocaren el govern prosoviètic de Kabul, el Vietnam de l'URSS, punt que marcà la seva davallada-. Així doncs, el mateix feren a l'Iraq, Síria i Líbia.

Per a Estulin, com també han fet i fan els soviètics, aquests grups d'agents provocadors de totes les grans potències que malgovernen el caòtic món actual, estan en guerra perpètua. Però avui és des de Londres on hi ha els serveis més eficients per manipular i desestabilitzar països, governs, etc. I per aquesta guerra secreta, per la conquesta -imperial- dels angloamericans, i ja a part de la religió com l'opi del poble, és amb l'ànim de fomentar l'integrisme musulmà a través de les sectes wahabistes, salafistes, sufistes, entre xiïtes i sunnites, estimulant que es barallin entre ells. Estulin té un altre llibre sobre noves tècniques de rentats mentals, psicologies de les masses alienades occidentals en l'hiperconsum a través de l'Institut Tavistok de Londres.

Dins de l'enorme informació, dates, anàlisis internacionals sobre els grups, països en crisi i perill, per cert, dominats i explotats pels euro-anglo-americans. És evident que els seus rivals russos o xinesos, que també voldrien conquerir les riqueses naturals del planeta. Darrerament és Àfrica qui està en el punt de mira.

Per als depredadors occidentals, Àfrica ha de continuar essent negra i analfabeta, on han d'anar descalços, estar infectats de sida i Ebola i en guerra entre ells. Per tant, per a Estulin, el seu dimoni particular és el Club de Bidelberg i les superpotències que en són membres, cap secret del govern del nou ordre mundial, que defensa que el model estat-nació ha quedat antiquat, és una forma arcàica de govern i no té cabuda en un món malthusià, és a dir, amb superpoblació, manca de recursos, fam, guerres. Els estats nacionals creuen que els recursos d'un país són propietat del país, mentre que des de Bidelberg es considera que l'estat-nació i els seus valors de benestar social suposen un important obstacle per al saqueig lliure del planeta, així com el principal obstacle per a la creació d'un imperi mundial neocolonial. Com diuen els del Club Imperial, els recursos d'un país concret no pertanyen a un país, sinó a l'Empresa Mundial SA, que dirigeix l'elit mundial.

Mesos després de llegir Estulin, en la premsa internacional ens informen del rearmament de Washington davant de Moscou i Pequín. Les potències nuclears i els seus falcons tornen a manar desplegant la intimidació i les maniobres miliars en zones sensibles com l'Europa de l'Est i el mar de la Xina meridional amenaçant en una nova guerra freda, que es pot convertir en calenta, si els vells moviments per la pau i desarmament no es posen a lluitar per despertar les conciències adormides del món actual.