Multitud de xeics i líders religiosos de l'islam anuncien periòdicament que molt aviat Roma i la cristiandat, primer Al-Andalus i després tot Europa, seran conquerides, tal com va profetitzar el mateix Mahoma. Aquest és el leitmotiv de la Guerra Santa dels gihadistes islàmics.

Claves para comprender el yihadismo, obra d'investigació i anàlisi social de tres periodistes, Eduardo Martín, Jordi Bordas i Eduard Yitzahk, de la col·lecció Libros de la Vanguardia. Amb aquest nou article inspirat per les lectures sobre l'islam, el terrorisme i la Gihad, en portem escrits una vintena, però aquest llibre sobre el Califat no és un llibre sensacionalista, apassionat, ni partidista com el de la Pilar Rahola i tants oportunistes novel·listes de best-sellers.

El Califat és un assaig científic i il·lustrat, que desmunta les bases ultrareaccionàries de la religió musulmana, del seu fanatisme irracional, culte a un déu totalitari: Al·là, i al seu profeta Mahoma, que no sabia llegir ni escriure, va dictar als seus deixebles el llibre sagrat de l'Alcorà. Als nostres lectors els recomano que comencin el llibre pel darrer capítol, el glossari titulat "què significa". Són 40 pàgines a manera de diccionari dels principals temes, personatges, valors lingüístics, històrics, culturals, religiosos i polítics de l'islam. Repetim, una obra excel·lent, sintètica, per a professors i alumnes des de secundària fins a la universitat. Cada tema està en castellà i àrab. Comencem per Alà, Allah, Al·lah. L'Alcorà relata que Déu s'anomena a si mateix Allah, Alà. Els salafistes i gihadistes consideren que els jueus i cristians han empetitit el nom de Déu, el seu Al·là és més gran i vol una submissió i adoració total, fins al punt d'haver de resar 5 cops al dia. I si cal morir matant els infidels que no hi volen creure. El renovat objectiu de reinstaurar el Califat islàmic, un govern teocràtic universal on imperin les normes bàsiques de l'islam. Els líders del totalitarisme gihadista argumenten que la decapitació de presoners, la lapidació, mentir, l'apropiació de dones, el pillatge i la violació són ben vistos i acceptats pel mateix Mahoma, qui ho va practicar amb els infidels.

Els orígens de l'actual boom del gihadisme s'inicia a Egipte als anys 30, amb la fundació de la secta Els Germans Musulmans (avui prohibida i perseguida). A continuació, en ple segle XX, 1979, l'Aiatol·là Khomeini derrota el Sha de Pèrsia i crea la primera gran república islàmica. Més endavant, patrocinats pels EUA i assessorats per la CiA, els talibans derroten l'URSS a l'Afganistan. Els fonamentalistes islàmics presumeixen d'haver acabat amb les comunistes ateus. Un altre integrista, Pau VI, a través dels polonesos del catòlic Lech Walesa ajudaren a desestabilitzar l'URSS. I gràcies als petrodòlars de l'Aràbia Saudita, van propagar el salafisme wahabista, versió ultra de l'islam. I d'aquí sorgeixen Bin Laden i Al-Qaeda i el futur Estat Islàmic, avui acorralat per les tropes sirianes, kurdes, iraquianes i els bombardejos russos i de l'OTAN.

Durant uns anys seran els aiatol·les de l'Iran els qui representaran l'islamisme més radical, són els qui fan la fatua contra l'escriptor indi Salman Rushdie, autor dels Versos Satànics. I gradualment, torna la idea de Guerra Santa, Gihad. Els panislamistes comencen a dir que a més del terror de les armes i assassinats, serà a través dels ventres de les seves dones, pariran els mujaidins que conqueriran l'occident. Aquesta és la tesi de la novel·la Submissió, comentada en un article fa poc per un servidor. I la penetració de la doctrina gihadista, es difonen en certes mesquites, les homilies del seus imams i en les madrasses i escoles coràniques del món àrab, pagades pels saudites.

En un estudi de la policia espanyola sobre els centres més integristes de l'estat, de 78, 50 són a Catalunya.

Un altre dels millors capítols del llibre és "El top del terror", on són analitzades les 18 principals organitzacions terroristes gihadistes. La gran ironia es troba en el fet que mentre els progressistes occidentals, cap a la globalització capitalista del mercat neoliberal universal, els únics que els fan front en l'àmbit internacional són els de la Gihad islàmica, paradoxalment creada i finançada per anar contra l'URSS. El resultat de la destrucció del pensament progressista i del seu horitzó polític per una societat més humana, racional i socialista ha estat el planificat retorn de la religió com a opi del poble, segons Marx, que en ple segle XXI, després de tantes revolucions fracassades, tornem als obscurantismes irracionals per manipular els pàries del tercer món d'Orient i dels països musulmans. Sorgeixen milers d'assassins anònims disposats a matar i a suïcidar-se per Al·là i un Califat que no crea solidaritats ni lluites universals: per eliminar els veritables déus, amos, poders que són els grans monopolis de les multinacionals capitalistes que dominen tots els recursos i riqueses del planeta.

I durant els dies que estem escrivint aquest article, hem de parlar de dos atemptats, un als EUA, a Orlando, on un home armat assassina cap a 50 persones i en fereix unes quantes més en una discoteca per a homosexuals, i a França un home degolla un gerdarme francès i la seva muller. Aquesta és la resposta dels terroristes davant del seu encerclament amb bombardejos a Síria i Iraq, per substituir les actuals pèrdues territorials es rearmen a Líbia, Afganistan, Somàlia, Eritrea, Nigèria, etc. Segons el diari alemany Der Spiegel ens informa que els atacs terroristes a occident fan que l'estat islàmic sembli més fort que mai, la realitat però, és que les forces aliades estan a punt de derrotar l'organització al seu terrotori central. I a part, per fi sembla que els EUA comencen a veure que és l'Aràbia Saudita: són els principals ideòlegs i financers dels gihadistes i del califat.