El drama dels refugiatsPaquita Xarles Arnau girona

El drama dels refugiats és greu i difícil de solucionar, s´ha de fer a nivell de govern, amb la col·laboració dels ciutadans evidentment. Tots tenim el deure d´ajudar els necessitats, però quan el problema és tan greu als polítics els toca coordinar i estudiar el com. Els ciutadans no us votem ni us paguem perquè ens maneu sinó perquè ens governeu, perquè acabeu amb les guerres i ­malentesos que obliguen tanta gent a marxar del seu país. Els polítics en l´àmbit mundial teniu el deure de vetllar per la pau i el benestar, que tothom pugui guanyar-se el pa amb la suor del front, sense marxar de la terra que estima. Alguna cosa falla en el nostre món, un món que hi ha menjar per a tots i mitjans de comunicació que mai havíem tingut, i no siguem capaços de dialogar i establir un món sense mancances, sense bombes ni trampes, on tothom pugui viure en pau. Vosaltres els polítics sou els primers a saber que els ciutadans no podem recollir als refugiats a casa nostra, que l´ajuda ha de tenir un altre caire i que està a les vostres mans amb la col·laboració de tots, que també sabeu no us faltarà. De manera que, mans a l´obra.

Resposta al Sr. José Ángel Passolas SoberonJOSEP MARIA BOSCH girona

En el diari del passat dimarts 14 de febrer, es publica un escrit del Sr. José Ángel Passolas en què fa una anàlisi de les relacions Catalunya - Espanya i, com passa en la majoria de casos, cau en els tòpics més greus.

Vegem-ho:

En primer lloc, el Sr. Passolas diu que no hi ha cap mena d´animadversió dels espanyols envers els catalans. Però, desgraciadament, el Sr. Passolas cau en la seva pròpia trampa, quan, al principi de la carta, tem que aquesta no sigui publicada. Dit d´una altra forma, el Sr. Passolas, ha fet el següent raonament? «com que el que dic no agradarà als «catalanistes» no em publicaran la carta». Primer error garrafal del Sr. Passolas.

En segon lloc, ens diu que és «fals de tota falsedat» que els espanyols tinguin res contra els catalans. Té raó, Sr. Passolas, la immensa majoria d´espanyols, comprenen els catalans, de la mateixa manera que la immensa majoria de catalans, comprenem els espanyols. Però, Sr. Passolas, jo li recomanaria que sintonitzés COPE, Es Radio, 13 TV, Es TV, Tele 5, Intereconomía i llegís El Mundo, La Razón, ABC, La Gaceta (feliçment traspassada). Veurà que, dia sí, dia també, es malparla de Catalunya i els catalans. Jo li proposo que sintonitzi aquests mitjans durant una setmana i, llavors, reescrigui la seva carta. Per cert, excepte algun article d´algun mal educat, a Cata­lu­nya no hi ha cap mitjà paral·lel.

Finalment, el Sr. Passolas ens adverteix, que, en una Catalunya independent «no lligaríem pas els gossos amb llonganisses»: està clar que no, Sr. Passolas, si molts volem (o ens veiem forçats a voler) una Catalunya independent no és pas per tenir més diners, és per poder decidir sobre el que és nostre, és perquè no es malparli sistemàticament de nosaltres, és perquè no s´atempti contra la nostra llengua i, és, en definitiva, perquè ens deixin viure en pau com a catalans que som.

Selectivitat; incertesa fins quan?Alba Mitjavila Gutiérrez Cassà de la Selva

Soc una alumna de l´institut de Cassà de la Selva i estic cursant segon de batxillerat. Aquest any ens toca la temuda selectivitat i com és habitual els nervis estan a flor de pell. Però què passa ara? Ens preguntem tots els estudiants de segon. Ara resulta que ens volen canviar les regles del joc un cop ja l´hem començat!

No sabem com seran els exàmens, no sabem de quines matèries ens hem d´examinar, ni tampoc sabem quan ens hi hem d´inscriure. Tot això ens crea una incertesa, que afegida als exàmens del curs fa que tot es compliqui una miqueta més. Fins fa ben poc ens deien que la cinquena assignatura a examinar-nos a la fase general seria obligatòria segons el batxillerat escollit, ara ja han canviat d´opinió i diuen que això ja no serà així. Quina certesa tenim nosaltres de com serà finalment la Selectivitat si cada dos per tres la canvien? No han fet una trobada amb els nostres professors com havien fet anys anteriors i per tant ells tampoc ens poden guiar per poder superar aquests exàmens. I finalment, què passa amb les ponderacions? Hi ha el dubte que si per exemple un alumne de ciències ha de realitzar matemàtiques a la part general i aquesta és l´única conjuntament amb física que els pondera 0,2 a la Selectivitat, aquests alumnes només tindran una opció de poder ponderar 0,2 i per tant quedaran fora d´assolir la màxima nota?

Això són dubtes que nosaltres, els estudiants de segon, ens plantegem i preguntem als professors cada dia, i malauradament no obtenim una resposta que ens pugui confirmar res.