Servei militar a Suècia

ester estrella cassÀ de la selva

Fa un temps, el meu fill de 19 anys va poder gaudir d´un intercanvi amb estudiants de Karlstad (Suècia) i tots (alumnes, pares i mestres) vam evidenciar que Suècia, en molts aspectes, ens portava molt avantatge. Quan ahir vaig llegir que els nois i les noies nascuts el 1999 serien requerits per fer el servei militar, no em vaig voler ni imaginar què deuen haver sentit els pares d´aquells joves que vam conèixer la primavera del 2014. Vaig pensar com em sentiria jo arribat el cas, i no em va agradar gens ni mica. Podem copiar moltes coses de Suècia però, si us plau, aquesta no.

«Fita. Abstracte»

Eulàlia Isabel Rodríguez Pitarque torroella de montgrí

Al segon pis de la sala d´exposicions de la Casa de Cultura de Girona es pot veure fins a l´abril l´exposició Fita. Abstracte. Hi ha obres pictòriques i escultòriques de temàtica abstracta que, exposades juntes, formen un conjunt d´una gran bellesa. Tant a les pintures com a les escultures, la textura hi juga un paper molt important. Les su­per­fícies hi apareixen treballades amb diferents materials que creen uns plecs i textures únics. Els colors hi són impactants i estan totalment integrats en cada obra amb tots els altres components.

És una bona oportunitat per conèixer millor l´obra de Domènec Fita i poder apreciar-ne la de temàtica abstracta com una més; la mateixa que, de vegades, tant costa encara d´acceptar.

La incertesa s´apodera dels estudiants

Cristina Fusté Caldes de Malavella

M´adreço als lectors perquè m´agradaria expressar el meu malestar envers la situació en què es troben els alumnes que actualment estan cursant el segon curs de Batxillerat. És intole­ra­ble que en el moment en què ens trobem, exactament a poc mes de tres mesos de l´anomenada Selectivitat, els alumnes no puguin saber exactament del que hauran d´examinar-se, o, en­c­­a­ra pitjor, que vagin rebent les notícies dels canvis amb comptagotes a través de publicacions a la xarxa de diversos mitjans de co­mu­nicació.

És cert que vivim a l´era de la tecnologia i que això permet que les notícies puguin comunicar-se quasi instantàniament a tot el país però, cal que per culpa d´això perdem les formalitats i ens posem a canviar amb pocs mesos d´antelació el que s´ha fet durant més de deu anys? Crec que no són maneres, i crec que no ens ho mereixem.

Els alumnes estem farts de tanta incertesa sobre el nostre futur, creiem que tenim dret a exigir un mínim de rigorositat a l´hora d´aplicar canvis en el siste­ma educatiu, ja que la nostra generació no és el primer cop que es troba davant d´un canvi com aquest al llarg de la nostra etapa d´escolarització però ara això ja passa de taca d´oli.

Tots hem sigut estudiants un dia o altre, tots sabem l´angoixa dels exàmens, tots hem sentit la por de pensar que no assoliríem el nostre objectiu. És per això que jo, una alumna de segon de Batxillerat, només demano que es tingui coherència a l´hora de gestionar l´educació dels joves que, el dia de demà, haurem d´aixecar aquest país.