Sí, ja sé que l´amic Jordi Bosch ha fet servir aquest mateix títol per a la seva contraportada de diumenge, però mentre ell només parlava de remuntades futbolístiques, jo em referiré a tot tipus de remuntades, la del Barça inclosa (i ja veurem en la Lliga!). On s´és vist res semblant a dimecres passat? Fou genial, impressionant, superb, indescriptible, gloriós. Per a quasi tothom -excepte per als fans del PSG, que tot i així van encaixar la derrota esportivament-. Pels seguidors i la premsa esportiva del Reial Madrid fou un calvari -semblen queixar-se més de la suposada errada arbitral que el mateix Emery-. Fatal també ho van passar els «préssecs» que van abandonar el Camp Nou poc abans del final per estalviar-se cues. Es van perdre els minuts més intensos de la història del futbol i encara s´estiren els cabells. Un culé amic meu, que ara és famós, diu a Facebook: «He tingut molt temps per a reflexionar i, encara que he intentat justificar-me, perdonar-me i d´absoldre´m, he de reconèixer que soc un talòs integral».

Un altre que sembla estar remuntant és el president Carles Puigdemont i la seva «independència exprés». Creix la impressió que serà com la caiguda del mur de Berlín: pim, pam, pum, independència. Almenys així ho fan semblar alguns dels indicis: Europa comença a donar senyals de (in)comprensió per a la situació, el Govern manté impassible el seu curs cap al referèndum i Madrid no deixa de donar impulsos perquè cada dia augmenti el nombre de catalans convençuts que la nostra relació amb Espanya millorarà sensiblement si ens tractem d´estat a estat. En aquest sentit, les intervencions personals del senyor Mariano Rajoy no tenen preu: Allò de «dir» «que no li vinguin amb tonteries» quan tan sols li volien fer una pregunta en anglès, dona ales als secessionistes. I això sense entrar a valorar els constants intents de treure els draps bruts a Convergència, quan pràcticament no queda cap regió d´Espanya on el seu partit no sigui investigat per finançament il·legal.

Finalment, també està protagonitzant una espectacular remuntada en Genís Matabosch i el projecte del Museu Europeu del Circ de Figueres. Després que onze (que primer foren dotze, però una se´n va desdir de seguida) entitats «culturals» intentaren donar-li una estocada «mortal» fa poc més d´un mes, ara són vint-i-una, algunes de les quals amb un pes local molt important, les que donen suport explícit perquè el govern municipal compleixi el seu compromís d´invertir 1,5 milions d´euros en tres anys per tirar endavant la proposta. El lliurament d´aquest nou manifest es va fer ahir, juntament amb les més d´onze mil firmes de suport que ja s´han recollit, davant de 1.324 en contra.