Des d'aquesta setmana contemplo el microones amb una certa prevenció i procuro no tenir mals pensaments en la seva presència. Kellyanne Conway, una important i poc refinada consellera de Donald Trump, ha dit que Obama podria haver espiat el seu admirat president a través de qualsevol aparell electrònic de casa seva, incloent-hi el microones. L'estirabot lliga amb la paranoia desfermada per les últimes revelacions de Wikileaks sobre programes d'espionatge massiu de la CIA a través de telèfons mòbils, tauletes, ordinadors... i aparells de televisió intel·ligent, que es veu que amaguen subtils orelles digitals dins dels seus budells electrònics. O bé estem en presència d'una gran conspiració del Gran Germà que tot ho veu (com Déu), o bé estem assistint a la conspiració dels conspiranoics que veuen conspiracions a tot arreu per tenir-nos distrets i espantats.

Psoez.- Ja és oficiós i a final de mes serà oficial: Sánchez, López i Díaz es disputaran la secretaria general del PSOE. L'andalusa té tots els suports: des de fora la desitgen el PP, que vol una legislatura en pau, i Podem, que vol un socialisme a la dreta per guanyar-li l'esquerra. Des de dins li fan costat la gestora i també un moviment de càrrecs territorials que pren forma per acomboiar-la. Però li manca un suport: el dels votants socialistes, que en les enquestes la situen a la cua de les seves preferències, i s'estimen més, per aquest ordre, Pedro Sánchez i Patxi López. Si l'objectiu del partit és recuperar el govern espanyol, Susana Díaz és ara mateix la pitjor opció. Si es tracta que els que manen a l'aparell continuïn manant, ja és diferent.

TV3.- El nomenament de Vicent Sanchis com a director de TV3 ha rebut les crítiques lògiques de l'oposició no independentista, però tampoc no ha estat aplaudit per la CUP. Sanchis ha estat al capdavant, entre d'altres, de l' Avui i d' El Observador, el diari que va impulsar Prenafeta per fer pujolisme en castellà. Amb aquests antecedents és lògic que Ciutadans i el PP el vegin com un enemic i que PSC i CSQP malfiïn. Però que també la CUP expressi reticències deixa a Junts pel Sí sola i aïllada amb la designació. Sanchis no és precisament d'esquerres, i ves a saber si a ERC li abelleix el nomenament, però el pacte de coalició diu que aquest càrrec el decideixen els exconvergents. Tot plegat, molt edificant.