Una vegada més Hisenda ha demostrat sobradament el seu amor per Catalunya aconseguint incrementar, durant el 2016, un 24 per cent més la xifra de la seva recaptació al nostre país per frau fiscal en relació amb el 2015, una xifra justa si del que es tracta és de fer que el que no paga pagui tant o més que el que si paga. Per tant, avui hauríem de ser tots molt més feliços perquè s'ha aconseguit fer aflorar 2.643 milions d'euros mercès a la tasca que realitza l'administració fiscal.

Ara bé, tot aquest esforç queda en un no res quant aquest espectacular increment de la recaptació a Catalunya es confronta amb un descens del 5 per cent, d'aquesta recaptació, a la resta d'Espanya i durant el mateix període. Ningú es creu que els espanyols siguin uns sants contribuents mentre els catalans, sembla que som (i així ho avalen les xifres del Ministeri d'Hisenda) una colla de defraudadors.

La percepció que ens queda als d'aquí però es una altra ben diferent, en comptes de ser els sospitosos habituals, segurament per la proximitat amb Andorra, el que som realment és l'objecte d'una persecució constant i d'una obsessió malaltissa per part de l'administració estatal. O potser algú pot creure que si la mateixa intensitat inspectora i recaptatòria que s'aplica a casa nostra es fes a qualsevol altra regió espanyola el resultat seria diferent a Catalunya?

S'han passat anys insistint, reclamant i aplicant allò del «cafè per a tothom» però en canvi a uns sembla que els hi serveixen en safata de plata i a d'altres ens obliguen a fer els glops a fuetades. De ben segur deuen estar cofois d'uns números que en comptes de demostrar eficiència el que demostren és una persecució barroera que no té cap mena de justificació des del moment que només serveix per a uns i per a d'altres no. Novament, allò d' «Hacienda somos todos» no s'ho creuen ni ells.