Caminar per la ciutatF. Xavier Roca Font PAlau-Saverdera

L´Ajuntament de Girona vol regular l´ús dels patinets elèctrics, i jo em pregunto: han pensat regular o fer alguna cosa amb les bicicletes? Vas per la vorera i entre les persones que van mirant el mòbil sense vigilar i els que van en bicicleta (i per més morro toquen el timbre per demanar pas), resulta complicat i perillós anar per les voreres en una ciutat on es més pràctic i còmode anar a peu que en cotxe. Qui es preocupa pels vianants que, pel motiu que sigui, el seu mitjà de desplaçament és anar a peu?

A Macià AlavedraANNA MARIA MUNTADA BATLLE GRANOLLERS

La veritat -bo i admetent que va cobrar les comissions del 4% - no deixa de fer-lo més lliure tornant a la vegada la quantitat fixada per la Fiscalia Anticorrupció xifrada en 6,5 milions d´euros com a part de l´acord processal. Espero i desitjo que això sigui, si més no en certa manera, una forma de modificar la seva conducta.

Són molts, per tots coneguts i no només a Catalunya, per altra banda, els que degut a la seva edat i condició física tan sols tornant els diners de ben segur no acabarien a la ruïna ni a passar dificultats al final del mes, tot dignificant-se ells mateixos.

Estic d´acord que no vagi a la presó, però que paguin el màxim. Ara bé, l´opció que tots els que han robat tornessin els diners multiplicats per deu crec que seria més efectiva que tota presó establerta.

Preus erronis de la Generalitat de places per a la gent gran en geriàtricsFRANCESC RUIZ VENZAL GIRONA

Estic indignat amb els preus publicats de les places públiques i privades de les residències per a gent gran.

La Generalitat calcula que la mitjana és d´un 1.700 € i que es faran càrrec d´uns 1.100 €.

Vaig ingressar la meva mare en una residència privada fa un any, perquè en qüestió de 15 dies va caure diverses vegades a casa. Tenia el servei de teleassistència i no vaig tenir més opció que fer aquest pas.

Si vull tenir la meva mare el més a prop possible del meu domicili he de pagar a la residència privada 2.800 € cada mes.

La meva mare té el grau 2, però ara ja va amb cadires de rodes i no es pot moure perquè està malament de les extremitats superiors i inferiors. Ella té una pensió no contributiva i una de viduïtat, entre totes dues són 790 €.

Tinc una ajuda actual de 392 €, inferior a la que publiquen des de la informació donada pel Govern de la Generalitat.

Per tant, si vull tenir-la a prop de casa hem de pagar entre tots dos, mare i fill, uns 2.400 €. És a dir m´he de fer càrrec de 1.600 €.

Amb aquest càrrec he de mantenir a la meva família de dos fills i la meva dona, més la meva mare.

Per tant la mitjana que diuen que pagaran i les ajudes avui dia estan molt per sota dels preus privats dels quals ens hem de fer ­càrrec les famílies. Diuen també que la plaça pública es dona en molt poc temps. Jo l´estic esperant des de fa un any, i el que queda.

Fe d'errades

Carles McCragh no ha deixat de ser el degà del Col·legi d'Advocats de Girona, com per error publicàvem dissabte a la pàgina 12.