Si al calendari xinès l'any 2017 és l'any del gall, al calendari occidental es podria identificar com el de la lluna. La superlluna de fa unes setmanes es va anunciar com la més gran que es podria veure en molts anys, ja que la seva òrbita l'aproximava a la Terra al seu punt màxim. Un esdeveniment que va provocar que la gent es desplacés buscant l'indret on poder gaudir de l'insòlit espectacle. La lluna copsava titulars i alguns vaticinàvem canvis tel·lúrics per la força magnètica de l'astre que finalment no van succeir.

A la gala dels Oscars la lluna també va ser protagonista i per partida doble. El film Moonlight, títol que fa referència a una dita nord-americana que afirma que els nois negres semblen blaus a la llum de la lluna, va guanyar l'estatueta a la millor pel·lícula. El guardó no es va concedir en primer lloc perquè, fent l'acudit fàcil, Warren Beatty, encarregat de lliurar-lo, era a la lluna de València proclamant guanyadora La la land. Encara perduren els efectes del rebombori ocasionat per l'error.

Avui podrem observar un altre fenomen lunar, la lluna rosa o rosada. Se li diu lluna rosa a la primera lluna plena després de l'equinocci de primavera, que va tenir lloc el 20 de març. I no és que la puguem contemplar tenyida de rosa, sinó que el nom s'atribueix als primers nadius americans en honor a les primeres flors de primavera, flors salvatges que es distingeixen pel seu color rosa.

La lluna rosa també marca l'inici de la Setmana Santa. Tot i que les dates de Pasqua varien cada any, va ser al Concili de Nicea (325 dC) quan es va decidir que es celebrés el primer diumenge de lluna plena després de l'equinocci de primavera. Així, l'11 d'abril tenim una cita amb la lluna rosa.