Sembla bastant clar que tot el que surt sobre el presumpte honorable Jordi Pujol es deu a la lluita del Govern central per aturar el procés. Deuen creure que els catalans som tots burros perquè ens deixem conduir per qualsevol ximple i llavors, és clar, l´estratègia adequada és carregar-se el clan Pujol. Òbviament, no cal ser tan ingenu, sense procés no sabríem res de res de les misses, dels missals, ni de la mare superiora.

Jo en canvi, crec que l´assumpte és a l´inrevés del que pensen els polítics reaccionaris de Madrid. Pujol va frenar tot el que va poder la via cap a l´emancipació. Des del primer dia vaig ser contrari a les polítiques de Jordi Pujol, de fet molt contrari a Jordi Pujol. Mai li vaig perdonar que quan a l´estiu anava a fer vacances a Queralbs deixava com a president en funcions el conseller Josep Gomis, un procurador en Cortes del general Franco. Una ignomínia deixar en el càrrec un que va donar suport a aquells que van afusellar el president Lluís Companys. Però mai havia arribat a imaginar que l´estafa fos tan colossal i la barra tan infinita. Això és una esmena a la totalitat del llegat de CiU. Quan mirem enrere, quan analitzem les negociacions amb el govern de Madrid, hom lògicament té la sospita que el que estaven negociant no era l´interès dels catalans, sinó l´interès d´uns quants catalans, de fet molt pocs. Els de sempre. Hi ha força gent que es pregunta: Jordi Pujol ho sabia? És clar. Algú creu que hi ha empreses que donen diners a canvi de res? Qui estava en condicions de garantir aquests contractes, aquestes obres? No cal ser gaire llest per donar resposta a aquesta pregunta. Però a més tots els que explicaven a Jordi Pujol Soley el que passava en el seu entorn eren fulminats políticament. I molts d´ells eren convergents de pedra picada.

Per cert, si voleu fer-vos rics robant ara ja sabeu la manera còmoda i tranquil·la de fer-ho. Robeu 30 milions d´euros els col·loqueu a paradisos fiscals. Si us enxampen espereu anys i panys que us jutgin i un cop jutjats l´únic que heu de fer és acusar algun convergent, et rebaixen la pena de 20 a dos anys i au: avall que fa baixada!

Al final el presumpte senyor -quina mania de la gent a tractar-lo de senyor!- Fèlix Millet encara no entrarà a la presó després d´haver robat 30 milions d´euros. El fiscal del cas s´equivoca al dir que tapaven les seves vergonyes amb una bandera, crec que en realitat tapaven la bandera amb bitllets, molts bitllets. Què se´n pot esperar d´un home del patronat de la Fundació FAES i amic de José Mª Aznar? Mirant enrere penso que és molt estrany que durant tants anys a un home amic d´Aznar i de la FAES se´l considerés un patriota català. Els joves, amb raó, es poden preguntar: tothom anava begut?