No sé si a favor o en contra, però Girona està pendent del canvi climàtIc. Només cal fer una repassada a les darrers intervencions en el paisatge urbà: unes quantes tales d'arbres s'han produït en les últimes setmanes que són de difícil explicació.

Fa un any, el regidor de Paisatge Urbà de Girona, Narcís Sastre, coneixedor de la teoria sobre el medi ambient, va assegurar que «la naturalització tindrà beneficis socials, ecològics i per a la salut, perquè mitigarà l'efecte d'illa de calor actual. No és només una qüestió estètica i paisatgística». Es referia a la millora de l'Onyar. I per naturalització, la recuperació d'espècies vegetals i animals que afavoreixin la biodiversitat. Una filosofia que, òbviament, s'ha de traslladar a la realitat.

Si la naturalizació no és una qüestió estètica, caldrà saber per què durant el juliol s'han talat arbres sencers al carrer Joaquim Vayreda, al jardí d'Infància o al passeig d'Olot. Si es vol mitigar l'illa de calor, no és l'estiu el millor moment per deixar parcs infantils o carrers sense una ombra considerable. Cal suposar que hi ha un motiu superior. Perquè si no hi és, significa que de la teoria a la pràctica falta un bon tall. Tant de tros, que de vegades, malgrat dir que s'està en contra del canvi climàtic, sembla que fan tot el possible perquè els ciutadans el pateixin cada dia.