Visitar El Magatzem del Pont, la botiga de vins i delicatessen a Pont Major, és passejar-se per un tros d´història de Girona. El seu edifici modernista, construït el 1911 per Enric Catà, deixeble de Masó, la sala presidida per les grans botes. És l´antiga seu de l´empresa familiar Destilerías Gerunda, que produïa tota mena de licors, com el licor de poma Golden´s Ger, entre d´altres.

I si tenen l´oportunitat que algú com l´Isaac els guiï en un maridatge de vins i formatges, com uns quants vam tenir la sort dijous passat, la sort és doble. L´Isaac, entès en el món del vi, és un lluitador davant les desigualtats que suporta el col·lectiu de discapacitats. Algú que supera limitacions, per mostrar-nos que molts dels prejudicis són ridículs i neixen del desconeixement. Un tast a cegues, no és fàcil. Si tens els ulls tapats amb un antifaç, potser beus d´una copa buida. O menges el formatge que no toca, i si tens diverses copes a taula, alguna perilla, però descobreixes un món: et poses a la pell d´una persona cega.

Apareix l´olfacte, com un esclat, en els formatges. Del Tou dels Til·lers, passant pel Comté del Jura o l´Stilton anglès. El tacte; palpes el plat, com si llegissis en la pell del formatge, la densitat, la duresa. Es potencia l´oïda. El gust; descobreixes amb intensitat el carbònic i la suavitat d´un cava; l´oxidació i el salat d´un vi blanc de 20 anys d´un Rioja especial, la frescor afruitada i el cuir d´un garnatxa de Campo de Borja. Reps una lliçó d´humanitat. Tan senzill, tan gran com això.