Sí que són presos polítics, i els llaços grocs hi són per dignitat!

marina ramió suñer boadella i les escaules

Vaig sentir les declaracions d´un exalcalde de Figueres que diu que els llaços grocs el molesten, i que els seus excompanys no són presos polítics. Em vaig indignar. Tots sabem que sí són presos polítics i estan tancats a la presó per les seves idees, però els que van ser els companys d´aquest senyor al govern tenen famílies i fills, i vaig pensar en el meu amic Josep, que pot veure els seus fills d´uns quatre i nou anys aproximadament molt poques vegades, que s´està perdent veure créixer els seus fills pel simple fet d´haver complert un mandat democràtic, amb el qual aquest senyor també es va presentar a les eleccions i també va defensar com a programa electoral, ja que si no hagués anat amb el grup ja desaparegut Junts Per Catalunya no hauria pogut ni repetir com a conseller. Per tant, l´exalcalde de Figueres va trair el poble, els altres no. I si hagués arribat fins al final, ell també seria un pres polític, però suposo que alguna compensació va rebre per marxar vint-i-quatre hores abans. L´exalcalde afirma que el molesten els llaços grocs. A mi em molesta que, cada cop que tinc alguna cosa per explicar a un amic, ho hagi de fer per carta. M´indigna no saber quan podré tornar a abraçar el meu amic i em posa malalta que un excompany de govern mal parli de qui, a diferència d´ell, s´ho va jugar tot per al poble. Però jo, a diferència de l´exalcalde, miraré amb dignitat en Josep i tots els altres presos polítics quan surtin lliures, cosa que l´exalcalde figuerenc no podrà fer, i els llaços grocs pels carrers són per dignitat, paraula que tinc clara que el senyor esmentat en aquesta carta-article no coneix. Per tant, si el molesten, que s´aguanti... Ah, i sí que són presos polítics!

La doble nacionalitat

enric carcereny beltran lloret de mar

Ahir vaig estar present a un acte de doble nacionalitat.

Primer ens van fer entrar, en una sala amb una taula gran, i es van asseure al voltant de la mateixa amb quatre nacions diferents amb l´objectiu de la doble nacionalitat, i també em van convidar a mi.

Primer va fer un discurs el cònsol hongarès i, lògicament, no vaig entendre res. Després cada aspirant a la doble nacionalitat va jurar la constitució hongaresa. Al final de l´acte, tots ens posàvem dempeus, i es va cantar l´himne nacional d´Hongria. I tot seguit brindàvem amb una copa de cava. El cònsol també em va fer beure cava i brindar tots junts.

Jo estava emocionat, perquè estava segur que aviat també tots els espanyols podran optar a la doble nacionalitat catalana i espanyola, sense que ningú hagi de renunciar al castellà o a cap altre idioma.

Qui la fa la paga?

ÀNGELA FERRER I MATÓ girona

És una dita popular que no sempre es compleix. Pensem en els presoners catalans que no han comès cap delicte greu, només estimar la seva terra i tancats en presó diuen que preventiva. Preventiva de què? Si ni el metistofèlic Llarena sap de què els culpa. Veiem en Rato, per donar un exemple, que ara diuen que entrarà a la presó, després d´arruïnar una gran quantitat de persones, fet totalment demostrat, i gastar-se diner públic a cor què vols, però encara és qüestionat el seu empresonament i no ha entrat a la presó preventiva. Per què aquestes diferències? Perquè els catalans es mereixen un càstig, fins i tot sense saber gaire de què se´ls acusa. La veritat és que el greuge comparatiu és d´una magnitud escandalosa. En Rato, si va a la presó, podrà triar-la, cosa que no varen poder fer durant molt de temps els nostres polítics. Després els estranya que Catalunya se senti totalment marginada i amb ganes de fugir de les injustícies que li cauen. Tot el que fa Catalunya és greu i s´ha de castigar severament (recordem el 155 i les noves amenaces d´aplicar-lo), i el que fan la resta d´espanyols és perdonable i fins i tot justificable: el màster de Casado que fou un regal, les actuacions de Ciutadans, que estan com una regadora, els robatoris del PP... Res és important, però unes persones bones que s´ha demostrat que no van fer més que voler deslliurar Catalunya dels que l´ofeguen, tancats com criminals. Veritablement, falla la dita.