Guanyem Girona, des del respecte, a més d´una operació de màrqueting promoguda per la CUP, és un retrobament de dues generacions. Fins fa pocs dies, uns estaven a la moderació i els altres a la revolució, però ara fan com el pastor i la sirena de la sardana Empordà, uns es fan cap ací i els altres cap ençà i es troben... al voltant de la taula de casa. De la CUP, sols en quedarà una certa retòrica; dels seus ancestres, ganes de romandre, de no desaparèixer.

Quins són els eixos que aglutinen els promotors? Trets ideològics i classe social. Es mantenen cohesionats a partir d´uns eixos: l´escoltisme, l´Església catòlica, sector vaticà 2, o sigui, progre i patriòtic, molt català, que ara vol dir antiespanyol, la família, la tribu i ser socialment sensible. I si uns ja estudiaren al Seminari, altres s´hi han quedat com a professors universitaris, sempre atentes les veles a entendre per on bufa el vent. Hi ha una peça important que donà cohesió al grup, el consiliari. Modest Prats. Ens deixà fa uns anys, però el seu esperit continua essent la clau de volta espiritual que explica qui és qui i que això va de tribus petites burgeses i de pares i fills, en molts casos, retrobats en un mateix projecte.

El moviment està en marxa i no té arestes. La inoperància de l´equip Madrenas i la desaparició d´ERC els dona espai per bastir una alternativa.

En Lluc Salellas i la Laia Pèlach han sabut estar-se darrere, amagats. Arriba el moment de major dificultat. La CUP ha picat pedra, ha estat amb la gent treballant sectàriament, però treballant. S´han guanyat aquesta autoritat. Però necessiten un nou Nadal i els falta qui els obri la porta de la perifèria de Girona. En Lluc té ambició, ganes, i segurament serà la persona que ho hagi d´encapçalar. Però ni en Tià Salellas fou un Manel Nadal Oller, ni tenen una marca que uneixi la ciutadania. Al contrari, el missatge és: l´Ajuntament ha de servir per crear la república catalana i expulsar els espanyols de la sagrada terra pàtria.

Els ajuntaments hi són per resoldre problemes concrets. Si aquest grup serveix per ajudar al canvi a la plaça del Vi, benvingut.