Una diputada del PP s'ofenia i censurava una periodista per haver qualificat la dreta espanyola de gossada famèlica. Aquesta diputada del PP, la XIII marquesa de casa Fuerte, retreia a la periodista haver-la qualificat de gossa (de «perra»). En aquest cas l'idioma és important perquè en castellà gossada és «jauría», que sovint s'utilitza metafòricament per descriure un atac combinat, despietat i desproveït de qualsevol humanitat i sentit comú. Com aquella pel·lícula protagonitzada per Jane Fonda i Marlon Brando, The chase, que aquí va ser traduïda com La jauría humana.

En tot cas, no se m'acut millor manera per definir l'actuació d'aquests dies dels partits de dreta, dels seus periodistes, dels seus mitjans i de les institucions que controlen, com ara la cúria castellana. El pacte de govern d'esquerres ha provocat la reacció més que famèlica de la gossada. Està afectada per la ràbia perquè francament mai he vist gossos amb actuacions tan ferotges.

A Espanya no hi ha dreta. Només ultradreta. La irrupció del partit feixista Vox ha fet que el PP ensenyi el seu veritable rostre, que en cap cas és el d'una dreta homologable a la majoria de països europeus, sinó d'un moviment que s'alimenta de vells conceptes com el colonialisme, l'ultracatolicisme, i hi suma altres conceptes més actuals que sí l'homologuen amb partits d'altres països occidentals, com és el liberalisme econòmic sense complexos i el racisme institucional.

La guerra entre PP i Vox per comprovar qui és més fanàtic, més ultranacionalista espanyol, més monàrquic, més racista, més homòfob, més masclista, de moment està extingint Ciutadans. Les gossades són tan irracionals que s'acaben menjant les seves pròpies cries. El mateix que pot passar entre el PP i Vox.

Això només dependrà de l'esquerra espanyola, que la història ens demostra que és irremeiablement autodestructiva. La situació de la dreta és ara mateix immillorable per devorar-se entre ella. Només la mala gestió de la coalició d'esquerres, o la mala sort per una crisi econòmica, pot evitar que aquesta dreta faci una llarga travessia pel desert.