Arran de la publicació de l'article d'opinió «Insults a Montilivi», dimecres passat, tant des del Consell Esportiu com des del Girona FC, volem fer saber que ens va saber molt greu que l'alumnat i les famílies de l'Escola Annexa haguessin de viure una situació que, malauradament, encara és present en les graderies dels terrenys de joc. Tenim molta feina a fer i continuarem treballant per combatre els actes d'incivisme i violència, per visibilitzar el nostre rebuig frontal i per no normalitzar-los mai. Justament aquest és l'origen de la iniciativa «La Grada Suma», que enguany celebra la seva 6a edició. La valoració global és molt positiva per part de tots els actors implicats (equips docents, alumnat, entitats esportives adherides que s'han fet seu el programa i també el Consell Esportiu del Gironès). Mostra del seu èxit és que en aquesta 6a edició el Bàsquet Girona també ha volgut sumar-se al programa.

Per això mateix, també voldríem posar en valor la confiança que ens brinden les entitats esportives per fer possible el programa. Des del Consell Esportiu no podríem haver desenvolupat «La Grada Suma» sense la complicitat del Girona FC i de l'Spar Citylift, que des de la primera edició ens van posar les facilitats que tenien al seu abast perquè aquest programa de valors pogués veure la llum. Malgrat l'incident de fa uns dies a Montilivi, que és molt greu i que no es pot tolerar, cal destacar que per les graderies del Girona FC i de l'Spar Citylift hi han passat ja més de 3.900 participants de «La Grada Suma» que han assistit a 41 esdeveniments esportius. Mai abans s'havia produït cap acte violent en el marc del programa.

«La Grada Suma» és un gra de sorra per contribuir al canvi necessari de les dinàmiques a què feia referència Oriol Puig en el seu article i que es viuen, sobretot, a les graderies dels camps de futbol. Malgrat tot, se'n parla molt poc als mitjans, de vegades apareix alguna notícia discreta quan fem la roda de premsa, però les entitats esportives vinculades a «La Grada Suma» cedeixen un volum significatiu de seients al programa, la qual cosa representa un esforç i alhora mostra el seu compromís amb la promoció dels valors en el món de l'esport. Per això, lamentem profundament que en una de les poques ocasions en què es parla del projecte, sigui per convertir en norma una excepció. A banda de la denúncia pública d'uns fets que són absolutament lamentables, creiem que es va perdre una oportunitat de posar en valor la feina que es fa, també i especialment des dels clubs esportius, per combatre la violència i l'incivisme en l'esport. Per això, ens agradaria comptar, també, amb la implicació i el suport de mitjans i periodistes. Perquè llavors sí que haurem aconseguit que la grada sumi encara més.