Diu el jutge del cas Kitchen que als «òrgans superiors de l'Estat» els interessava la informació que sobre els comptes del PP tenia el seu tresorer, Luis Bárcenas. Amb «òrgans superiors de l'Estat» ha de referir-se al cervell, que és on resideix la intel·ligència (la capacitat humana per resoldre problemes i per crear-los) i és també com diu l'Estat, pomposament, a l'espionatge. Com el cervell controla tot l'organisme, en aquest cas també apareix l'ex-comissari Villarejo, qui controlava els òrgans inferiors del cap de l'Estat, Joan Carles I, quan era, alhora, caçador i peça.

En el temps que investiga el jutge, els òrgans superiors de l'Estat pensaven en el PP amb idees del PP i d'aquí els presumptes desvetllaments del ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i de la secretària general de PP, María Dolores de Cospedal, perquè no aparegués informació nociva sobre els pagaments en B. Per aquestes preocupacions van organitzar, presumptament, una investigació policial en B, sense jutge que la controlés i amb diners sense control. Les relacions entre els òrgans superiors de l'Estat i els inferiors eren fluïdes: Villarejo està gravat dient «jo parlo amb la Cospe sense embuts», el que, coneixent l'expolicia crea una imatge desagradable, intolerable per les aparences de la dama.

Sabem aquestes coses per Francisco Martínez, segon de Fernández Díaz al Ministeri de l'Interior, a qui aconseguir el premi extraordinari en Dret i ser el primer en la seva promoció d'accés a lletrat de les Corts li van servir per estar al capdavant d'aquesta operació il·legal per destruir-li a Bárcenas el pendrive. La intel·ligència també és emocional i Martínez, descobert pel jutge i despitat amb Casado, va parlar amb el president de l'Audiència Nacional i amb el confessor de Jorge Fernández Díaz, perquè en els òrgans superiors de l'Estat, en aquells temps del PP, també hi havia pensaments de fanatisme religiós. El cervell, òrgan superior i manefla, també intervé quan la mà rasca els òrgans inferiors.