Més que comerç, persones?

(carta oberta

a l'Ajuntament

de Girona)

Fèlix Béjar Domingo girona

Soc Fèlix Béjar, coordinador de la revista El Roure, del Consell Municipal de la Gent Gran de l'Ajuntament de Girona, fins a aquest juliol, quan es va convocar el concurs per a la realització dels propers números de la publicació.

El concurs l'ha guanyat l'empresa Producciones MIC, SL, amb seu a Lleó, amb una rebaixa del 38% sobre el preu de licitació (el 38%!!!). La nostra empresa, Glam Comunicació, que concursava juntament amb Gràfiques Palahí (ambdues de Girona), tot i haver aconseguit la màxima puntuació en l'apartat d'experiència i qualitat i haver fet una important rebaixa, ha quedat en segon lloc.

Som conscients que per a les petites empreses de Girona és impossible competir amb com­panyies de la mida i amb la política comercial de MIC (facturació anual: 18 milions d'euros). Als darrers concursos convocats per l'Ajuntament de Girona queda clar que el preu és sempre el més important, sense tenir en compte la proximitat, l'experiència, l'opinió de molts tècnics, el coneixement de les persones i el territori o la població on l'empresa tributa.

Es fa difícil de digerir, però, que al mateix temps l'Ajuntament prepari campanyes per potenciar el comerç i els serveis locals i de proximitat. Sobretot, quan en la pràctica, és el mateix Ajuntament qui contribueix a la paralització o destrucció de l'economia local. D'aquí ve el nostre malestar!

Podem entendre que hi ha concursos que es guanyen i d'altres que es perden, però sempre que la competició sigui justa i equilibrada. Evidentment, amb aquest escrit no pretenem anul·lar el concurs ni impugnar el resultat, però sí do­nar a conèixer una problemàtica que cada vegada afecta més empreses petites i mitjanes de la nostra ciutat. Perquè recordo que, en paraules del mateix Ajuntament, «més que comerç, persones».

600 a la Sagrada Família

Miquel Mengual Casellas GIRONA

Diuen les notícies a diversos mitjans de comunicació que la cerimònia de beatificació de Joan Roig Diggle va produir una assistència massiva de persones a la basílica de la Sagrada Família de Barcelona. Em vull assegurar que ho he entès bé. 588 persones és concentració massiva. En l'actual estat sanitari, l'aforament dels centres de culte és d'un 30%. M'he documentat sobre quin és l'aforament total d'aquest temple: més de 9.000 persones. Podem fer càlculs? 30% de 9.000 crec que són 2.700. Segueixo ben perdut. N'hi caben 2.700 i hi ha queixes, protestes i expedients ? Encara estic a les fosques. La consellera de Salut declara que no hi podia fer res perquè el dret al culte no es pot vulnerar... I així és! Però l'associació de «cultura» es queixa. Volen ajuts directes!

Pinten el terra i declaren que es posaran a repartir hòsties... La Generalitat obre un expedient per «possibles» incompliments. Crec que l'Església fa les coses força bé i, és clar, això genera enveges. O... no?

La polèmica la teniu servida, i el càlcul matemàtic també. Apa. Salut!