La directora d’Originales de RTVE, Ana María Bordas, es va disculpar ahir per les «burles» que van realitzar els jutges de MasterChef: Celebrity de l’accent gallec en una de les proves d’exteriors del concurs culinari.

«Crec que l’ús de la imitació de l’accent i de la pronunciació de l’idioma gallec va ser desafortunat i inoportú», va expressar Bordas durant el programa RTVE: Responde, que va contestar a totes les crítiques rebudes i la polèmica que es va generar a les xarxes socials.

Segons va assegurar, «una de les responsabilitats de RTVE és defensar i protegir l’ús correcte de les llengües de l’Estat», per la qual cosa la cadena pública es prenen «molt seriosament» aquesta responsabilitat. «Demano disculpes a les persones que es van sentir ofeses», va indicar Bordas.

De totes maneres, va deixar clar que l’ambient en el qual es van produir les imitacions per part de Samantha Vallejo-Nágera, Jordi Cruz i Pepe Rodríguez era «distès» i «en cap moment pretenien ferir els sentiments gallecs o burlar-se de la seva llengua».

Finalment, va afegir que l’objectiu del programa és «entretenir transmetent valors positius», evitant al màxim que no hi hagi «polèmiques».