Ramon Gener busca la clau dels grans «hits» de la música

«Això no és una cançó» s’estrena avui a TV3 abordant els secrets de «Viva la vida» de Coldplay

Ramon Gener amb dos dels alumnes al programa. | CCMA

Ramon Gener amb dos dels alumnes al programa. | CCMA / ddg. girona

ddg. girona

Viva la vida, de Coldplay; Dancing queen, d’ABBA; My way, de Frank Sinatra; Bohemian rhapsody, de Queen; The edge of glory, de Lady Gaga, i Respect, d’Aretha Franklin. Són títols icònics que han tingut un gran impacte, que han marcat pares i fills, que són molt més que una cançó: himnes, vivències, emocions i records. Perquè tots tenim una cançó que ens ha marcat la vida, aquest és el punt de partida d’un nou format d’entreteniment familiar que arriba aquesta nit a T V3: Això no és una cançó.

Amb Ramon Gener (Òpera en texans o This is Art) al capdavant, cadascun dels sis episodis del format es desenvolupa en una aula, amb un mestre i una quinzena d’alumnes. Junts buscaran descobrir què s’amaga darrere d’un gran hit musical de tots els temps. A partir de la interacció amb el professor, el programa també mostrarà les històries personals dels alumnes, que aprendran i jugaran en un viatge musical que els portarà a parlar de la vida, de les seves inquietuds i de la seva manera de veure el món.

El primer programa es dedicarà a descobrir què s’amaga darrere de Viva la vida, l’himne pop més famós de la banda britànica Coldplay, una cançó que no s’entén sense Frida Kahlo, Eugène Delacroix i Lluís XVI. Gener mostrarà per què aquest tema ens omple a tots d’alegria quan el cantem.