Les cigarretes electròniques no es podran utilitzar en centres sanitaris, zones educatives i infantils, en el transport públic i en l'àmbit de les administracions públiques, especialment en les oficines d'atenció al públic.

Les comunitats autònomes i el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat també han acordat al Consell Interterritorial de Salut plantejar als grups parlamentaris l'ampliació de la prohibició a tots els llocs públics tancats, igual que passa ara amb els productes del tabac, d'acord amb l'actual Llei del Tabac, ha informat la ministra Ana Mato.

La titular de Sanitat ha explicat que es va a demanar als grups parlamentaris que incloguin la prohibició dels cigarrets electrònics en centres escolars, sanitaris i transport públic en alguna de les normes que estan ara en tramitació perquè pugui entrar en vigor al gener.

A la roda de premsa posterior al Consell, l'últim de l'any, Mato ha ressaltat que totes les comunitats autònomes estan d'acord en la necessitat que hi hagi una regulació d'aquests cigarrets a nivell nacional, amb l '"objectiu prioritari irrenunciable " de la protecció dels menors.

D'altra banda, la ministra ha ressaltat l'aposta "estratègica" que suposa l'e- Salut i ha assegurat que l'any que ve serà clau per la seva total implantació.

Ana Mato ha informat que el 66 per cent de les receptes són ja electròniques, el que ha aconseguit reduir entre un 15 i un 20 per cent les consultes i disminuir els errors de medicació.

Les comunitats i el Ministeri han donat també el vistiplau al llibre blanc sobre recursos humans del sistema sanitari , que inclou 60 mesures articulades en cinc blocs l'objectiu final és arribar a " el tan necessari i demanat" Pacte per la Sanitat, que "ja estem oferint- als partits polítics " .