02 de agost de 2016
02.08.2016

Consells per tractar la pell de les cremades solars

Durant l'estiu estem completament exposats al sol i això pot portar problemes greus per a la nostra pell

08.08.2016 | 07:18
Consells per tractar la pell de les cremades solars
A l'estiu tots ens exposem al sol; fins i tot aquells que defugen de la platja o la piscina corren el risc de cremar-se pel simple fet de passejar o prendre alguna cosa en una terrassa. És molt important conscienciar-se que cal posar-se protector solar, principalment en la cara, i a diferència de les creences populars, no només a l'estiu sinó tot l'any.
 
Però a més, cal cobrir aquestes parts que queden exposades als rajos del sol amb crema protectora abans de sortir de casa. Són moltes les persones que per una distracció o perquè han estat massa temps prenent el sol han patit alguna cremada a la pell. A continuació t'oferim una sèrie de recomanacions que et poden alleujar les molèsties que generen les cremades. No obstant, recorda que encara que la pell es recupera, té memòria i qualsevol cremada és nociva al llarg del temps en el nostre organisme, així que posa't protecció i no t'excedeixis amb els raigs solars.

Aftersun
És recomanable utilitzar l'aftersun cada vegada que tornem de la platja o la piscina. És important aplicar-ho en lloc de la crema hidratant corporal. Els aftersuns refresquen i descongestionen la pell, nodreixen l'epidermis, restablint l'equilibri de la pell... El seu ús ajuda a preservar la joventut de la pell, reconstruint les defenses.
 
A més, l'afersun fa que el bronzejat sigui més durador. L'acció hidratant i suavitzant impedeix que la pell es descami. El retinol estimula la renovació cel·lular unificant l'epidermis, la qual cosa motiva un bronzejat més brillant i uniforme. Així que no t'oblidis de la importància d'un bon aftersun a l'estiu

Àloe vera
El suc que desprenen les fulles d'aquesta planta és perfecte per a qualsevol cremada i no només perquè la seva textura fresca i gelatinosa alleuja el dolor, sinó també perquè gràcies a les seves propietats ajuda a regenerar la pell.
 
És molt recomanable tenir una planta d'aloe vora a casa, perquè a més no exigeix massa atencions i les seves fulles es converteixen en un remei per a infinites molèsties. De totes maneres, sempre pots adquirir una pomada d'aloe vora amb la qual notaràs els mateixos efectes; això sí, compre'n una que tingui una alta concentració.

Civada

Pots utilitzar-la de moltes maneres: fent una preparació manual, en gel o en crema però la propietat de la civada és que t'ajudarà a evitar la coïssor de les cremades. Després d'aplicar-te la civada en la pell cremada notaràs un efecte tranquil·litzador i relaxant.

Iogurt fred

Els àcids grassos i els lactis tenen propietats calmants, així que són un eficaç remei per alleujar el dolor d'una cremada pel sol. Unta una gassa de cotoó amb iogurt fred i aplica-ho amb cura a la pell cremada durant 20 minutos. A continuació, renta bé la zona amb aigua freda.
 
 
Durant les 48 primeres hores beu moltíssima aigua. Una cremada en la pell va unida a una important pèrdua de líquids en l'organisme així que és fonamental beure aigua o sucs per compensar aquesta deshidratació. Si sofreixes cremades a causa del sol, allunya't dels rajos durant almenys dos dies. Quan la cremada és greu i hi ha butllofes en més del 20% del cos, has d'acudir al metge.
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook