El sexe en l'edat adulta es veu habitualment com un tabú i un estudi prova que moltes persones no el practiquen a Espanya a partir dels 65 anys. Les malalties, la viduïtat o la manca de parella són alguns dels motius principals que estan darrere d'aquestes estadístiques.

En concret, el 62,3% dels homes i el 37,4% de les dones que superen aquesta franja d'edat deixen de ser actives sexualment. En molts casos, això es deu al desconeixement dels beneficis que el sexe aporta a l'edat adulta, i que moltes investigacions han tractat de posar en manifest.

Entre alguns d'aquests beneficis de practicar sexe en la segona meitat de la vida està, per exemple, la manera en què afavoreix la salut cerebral. Tot i que els investigadors dels estudis que han analitzat aquest factor recorden que encara es desconeix si és exacta la relació entre el sexe i les funcions cognitives.

El que sí que s'ha demostrat és que practicar sexe ajuda a mantenir-se jove. De fet, és, juntament amb l'exercici físic i mental, un dels principals factors. Així ho ha donat a conèixer el científic David Weeks, excap de l'àrea de psicologia per adults majors al Royal Edinburgh Hospital, que assegura que les persones sexualment actives poden semblar set anys més joves.

D'altra banda, en el cas dels homes, tenir sexe redueix les opcions d'arribar a patir càncer de pròstata. Un estudi recent de la revista Urology va concloure que com més ejaculacions tingui un home, menor és el risc de tenir aquest tipus de càncer. De fet, la investigació va situar la quantitat apropiada en 21 per mes, siguin amb algú o tot sol.

Finalment, i encara que sembli lògic, practicar sexe fa que les parelles tinguin matrimonis més feliços i duradors. I les persones també són més feliços, com ho va comprovar una enquesta de la Societat Gerontològica dels Estats Units. Les dades van mostrar que el 60% de les persones majors de 65 anys que havien mantingut relacions sexuals un cop al mes eren "molt feliços".