Especialistes de la Unitat de Pneumologia de l'Hospital Quirónsalud Marbella i Quirónsalud Camp de Gibraltar alerten dels riscos de la moda de la cigarreta electrònic o vaporitzador.

El doctor José María Ignacio García, cap de Servei de Pneumologia dels dos centres hospitalaris, considera que s'ha produït un error de concepte en minimitzar les conseqüències del seu ús. «El pulmó està preparat per respirar aire pur i transportar l'oxigen de l'alvèol a ??la sang. Qualsevol producte o substància que es vapegi és nociva per al nostre cos», subratlla.

Un altre dels aspectes que preocupen els especialistes, segons el doctor García, és que «no hi ha un únic cigarret electrònic i s'utilitzen diferents substàncies que es poden aconseguir per diferents vies (internet) sense control sanitari i al marge de les autoritats». En la seva opinió, la manca d'informació de l'usuari, sumat a l'alta popularitat de la cigarreta electrònica, fa preveure un important creixement de malalties respiratòries associades al vapeig.