La Facultat de Medicina de la Universitat de Girona (UdG) ha aconseguit una de les taxes més altes d'aprovats al MIR aquest 2019, amb un 94,3% d'estudiants que han superat la nota de tall, respecte a tots els que s'han presentat. Tal com informa La Nueva España, la UdG se situa en la dotzena posició en l'àmbit estatal. En primer lloc hi ha la Universitat d'Oviedo i seguidament de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, la Universitat Internacional de Catalunya, la Universitat Católica de San Antonio de Múrcia, la Universitat Francisco de Vitoria de Madrid, la Universitat Autònoma de Madrid, la Universitat Europea de Madrid, la Universitat Rey Juan Carlos de Madrid, la Universitat de Navarra, la Universitat de Castella-la Manxa i la Universitat Jaume I de Castelló de la Plana.

Totes aquestes dades figuren en un estudi realitzat pel Ministeri de Sanitat sobre l'última edició de la prova selectiva per a metges interns residents. Aquest examen es dirigeix a llicenciats en Medicina que aspiren a realitzar una especialitat. A la prova del passat 2 de febrer es van presentar a tot l'Estat un total de 14.189 metges. D'aquests, 11.204 van superar la nota de tall i 6.796 van acabar obtenint plaça.

L'estudi del Ministeri analitza també les qualificacions obtingudes a l'examen. I ho fa sobre la base d'un rànquing estructurat en tres grups: fort, mig i feble.

Cada any es presenten uns 75 alumnes de la facultat gironina als exàmens. Aquest 2019 es compleixen deu anys de l'inici de la creació de la Facultat de Medicina. El degà del centre, Joan San, va detallar, el març passat, que el principal repte que té la facultat és fomentar «els valors i l'humanisme» dins la carrera. D'aquesta manera, San vol fomentar que els estudiants es dediquin a la Medicina «per vocació» i d'aquesta manera millorar la qualitat de l'assistència als pacients.