Tens ganes de menjar tot el dia? Sis trucs definitius per reduir aquestes ganes i aconseguir aprimar-te

Oblida't dels suplements que et fan perdre la gana i posa en pràctica aquestes senzilles i efectives tècniques

Ganes de menjar

Ganes de menjar

R. V.

Un dels motius pels quals solen fracassar les dietes és perquè tenim una constant sensació de gana que ens acaba portant a picar entre hores o a afartar-nos de menjar, fent malbé aquells objectius que busquem aconseguir.

Segur que, alguna vegada has pensat a recórrer a algun suplement que et promet saciar el teu estómac, però la millor manera de fer-ho és de manera natural. No cal que recorris a cap producte addicional.

Pots aconseguir-ho posant en pràctica aquests trucs

  • Beure aigua, perquè ens ajuda a sentir-nos saciats. És recomanable tenir sempre a mà una ampolla d'aigua i beure sempre que tinguem la sensació de tenir gana. Si l'aigua ens sembla poc, una alternativa i també una bona idea és preparar-nos alguna infusió, com ara el te verd.
  • Estableix una dieta que tingui cinc àpats al dia i que no deixi passar massa hores entre un àpat i l'altre. Fixa també unes hores determinades per a cada àpat i intenta complir-les.
  • Evita menjar aliments rics en sucre, ja que aporten calories sense cap valor nutricional i a més, són aliments que aporten energia que es consumeix molt de pressa, de manera que ens faran tenir gana al cap de poc temps.
  • Els aliments rics en fibra són la solució perfecta per sentir-nos saciats, principalment perquè ocupen molt volum al nostre estómac.
  • Mastegar xiclet és una bona manera d'enganyar el nostre estómac, enviant-li el fals senyal que estem menjant alguna cosa.
  • Mantenir-nos entretinguts fa que el nostre cervell es concentri en l'activitat que estàs fent i no tingui temps de crear falsos senyals de gana.

Sis aliments que et faran sentir saciats

  1. Fruits secs: són aliments que contenen greixos saludables de digestió lenta, per tant, ens mantindran més temps saciats.
  2. Ous: són aliments que et satisfan molt de pressa, a causa del seu alt valor nutricional.
  3. Peix: especialment el salmó, per les seves proteïnes i per ser un peix gras ens mantindrà saciats. Evita menjar el peix fregit.
  4. Civada: en tenir un alt contingut en fibra ens ajudarà a no sentir gana.
  5. Cereals: en general tots els aliments rics en fibra ens faran perdre la gana durant més temps.
  6. Patata: és un aliment que ens donarà molta energia i ens generarà una alta sensació de sacietat.