Alerta: crema facial amb substància cancerígena a Espanya

El Ministeri de Sanitat, juntament amb l'AEMPS han demanat que es llancin immediatament certs lots

T'ho expliquem tot més avall

Alerta sanitària per una crema amb substància cancerígena

Alerta sanitària per una crema amb substància cancerígena / freepik

Cristina Clopés

Cristina Clopés

L'alarma sanitària ha tornat a saltar a Espanya i no és la primera vegada que passa. Malauradament, tot i haver-hi controls de qualitat "estrictes", a vegades, alguns lots poden passar desapercebuts i conseqüentment, perjudicar les persones que consumeixen dit producte. Aquesta vegada han estat diversos organismes que han fet saltar les alarmes a Espanya i han intervingut immediatament diversos lots d'una crema facial molt consumida i coneguda al país.

El Ministeri de Sanitat, juntament amb l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) i el Servei de Control Farmacèutic i Productes Sanitaris, sota la comandància del Departament de Salut, han detectat aquests lots amb ingredients molt perjudicials per a qualsevol consumidor.

Les alertes han saltat en els últims dies i és que pots arribar a patir una malaltia incurable en molts casos

La nociva crema facial

La crema hidratant, utilitzada i trobava a molts supermercats espanyols ha estat retirada immediatament. Tot i que, segur que moltíssimes persones, abans de poder-les retirar, les han comprat i la tenen a casa o ja l'estan utilitzant.

La substància que s'ha trobat en la crema hidratant és butylphenyl methylpropional. Aquesta substància és cancerígena i també se la coneix com a lilial. Segons el Reglament (CE) 1223/2009, el qual podem trobar al BOE, aquesta substància està catalogada com a compost químic orgànic del grup dels aldehids aromàtics i la seva comercialització en productes cosmètics ha estat prohibida, ja que té un alt contingut carcinogènic, segons l'Annex II del Reglament esmentat.

Els lots afectats de la crema són els 211125, 211001 i 210726 de la crema hidratant Nuky Soft.

Crema hidratant Nuky Soft

Crema hidratant Nuky Soft / GENERALITAT DE CATALUNYA

Així doncs, si tens aquesta crema a casa i mires que el lot coincideix, ja la pots llançar immediatament a les escombraries. La bellesa és essencial i fonamental, però la salut, encara ho és més!