Saps com netejar la fèrula dental?

T'expliquem pas a pas com fer-ho!

A més, et donem consells perquè et duri més temps

Els passos per deixar la fèrula desinfectada

Els passos per deixar la fèrula desinfectada / @ wavebreakmedia_micro

Mati Sirvent

Les fèrules són necessàries quan tenim problemes dentals o volem protegir la nostra dentadura de certes col·lisions. El dentista és qui ens dirà quan necessitem posar-nos aquest aparell i el temps del tractament. Tot i que, si fem esport de competició com boxa o kick-boxing, per exemple, és obligatori fer ús d'elles, per evitar destrossar les nostres dents en cas d'impacte. Però, si la volem mantenir en perfectes condicions, has de continuar llegint: tindràs els millors consells per deixar-la ben neta i desinfectada.

Com netejar la fèrula dental

L'acumulació de bacteris i placa a les fèrules dentals no només pot portar a mala olor i decoloració, sinó també a problemes bucals com càries o malalties de les genives. Una neteja regular és essencial per evitar aquests problemes i mantenir la teva boca saludable.

Materials

  • Raspall de dents suaus o un raspall específic per a fèrules dentals.
  • Pasta de dents no abrasiva o netejador específic per a fèrules.
  • Aigua tèbia.
  • Solució desinfectant o pastilles efervescents especials per a fèrules dentals.
  • Recipient per remullar la fèrula.

Passos per a una neteja efectiva

  • Esbandida diària: Després de cada ús, esbandeix la fèrula amb aigua freda o tèbia per eliminar les restes de saliva i placa.
  • Raspallat diari: Utilitza un raspall de dents suau i pasta de dents no abrasiva. Raspalla la fèrula acuradament, assegurant-te d'arribar a tots els racons. Evita fer servir pastes de dents blanquejadores o abrasives, ja que poden ratllar la fèrula.
  • Ús de netejadors específics: Almenys una vegada a la setmana, submergeix la fèrula en una solució netejadora específica. Poden ser pastilles efervescents que es dissolen en aigua, dissenyades per desinfectar i eliminar les taques. Segueix les instruccions del fabricant respecte del temps d'immersió.
  • Assecatge i emmagatzematge: Un cop netes, deixa que les fèrules s'assequin completament a l'aire, en un lloc net i sec abans de guardar-les. Això evitarà la proliferació de bacteris i floridura.
  • Control d'olors: Si notes mala olor a la teva fèrula, submergeix-la en una barreja d'aigua i vinagre (meitat i meitat) durant uns 30 minuts. També pots fer servir bicarbonat de sodi per neutralitzar les olors.
  • Visites al dentista: Porta la teva fèrula a les teves cites regulars amb el dentista per a una revisió i neteja professional.
Com mantenir la fèrula dental en perfectes condicions

Com mantenir la fèrula dental en perfectes condicions / @ wavebreakmedia_micro

Cures addicionals de la fèrula dental

  • Evita l'aigua calenta: No facis servir aigua calenta per netejar la fèrula, ja que pot deformar el material.
  • No menjar ni beure amb la fèrula posada: Evita menjar o beure qualsevol cosa que no sigui aigua mentre uses la fèrula per prevenir taques i acumulació de residus.
  • Reemplaçament oportú: Reemplaça la fèrula si mostra signes de desgast, deformació o dany.

Mantenir neta la teva fèrula dental és un pas important a la teva rutina d'higiene bucal. Seguint aquests senzills passos, et pots assegurar que la teva fèrula estigui en òptimes condicions, contribuint a la salut de la teva boca i allargant la vida útil del dispositiu. Recordeu que una bona higiene dental és essencial per a la salut general, i tenir cura de la vostra fèrula és part d'aquest procés.