MUFACE adverteix dels perills i dels nous controls per adquirir Clonazepam

Si necessites prendre aquest medicament, hauràs de tenir la documentació requerida

Descobreix què és i per a què serveix aquest medicament

Les noves restriccions de MUFACE pel Clonazepam

Les noves restriccions de MUFACE pel Clonazepam / @ aleksandarlittlewolf

EPE

L'ús de medicaments amb principi actiu Clonazepam està molt vigilat, ja que pot ser molt nociu per a la salut. El passat desembre, el Ministeri de Sanitat ja va posar mesures per racionalitzar i controlar la prescripció de medicaments amb aquest principi actiu. Tot i això, des de l'1 de gener d'aquest 2024, MUFACE (Mutualitat General de Funcionaris Civils de l'Estat) ha introduït nous requisits per la seva prescripció, ja que s'han detectat falsificacions al respecte o ús indegut de receptes.

L'objectiu darrere d'aquesta sèrie de mesures és optimitzar l'ús de medicaments que continguin el principi actiu Clonazepam, dins del Sistema Nacional de Salut per garantir la vigilància "en tots els àmbits de MUFACE", i evitar-ne falsificacions o usos indeguts. Un procediment que consisteix a verificar que la prescripció quan no és electrònica, "sigui realitzada per un metge concertat i en recepta oficial de MUFACE, procedent d'un talonari correctament assignat al titular mutualista d'opció concertada", expliquen.

Els problemes del Clonazepam

Aquest principi actiu pot augmentar el risc de patir problemes greus de respiració, posant en perill la vida del pacient. La persona que prengui aquest medicament pot tenir, a més, somnolència, sedació o entrar en coma, en cas de prendre'l amb altres medicaments.

A més, és un compost actiu molt addictiu. No s'aconsella prendre'l durant molt de temps.

Aquest medicament pertany a les benzodiazepines i el que fa és reduir l'activitat elèctrica anormal del cervell. Se sol utilitzar per controlar les convulsions i atacs de pànic.

El Clonazepam és molt perillós per a la salut. Només s'ha de prendre sota prescripció mèdica

El Clonazepam és molt perillós per a la salut. Només s'ha de prendre sota prescripció mèdica / freepik

Els tres procediments existents a MUFACE, tenint en compte els àmbits de mutualistes, són els següents:

  1. Mutualistes d'opció pública: la prescripció ha de ser electrònica i feta per un facultatiu del servei públic de salut.
  2. Mutualistes d'opció concertada a Cantàbria, Astúries, Canàries, Extremadura, La Rioja, Navarra i qualsevol altre territori que implanti la recepta electrònica concertada (SIREM) en el futur. La prescripció serà electrònica en tot cas, realitzada per metge d'entitat concertada, i no cal més tràmits.
  3. Resta de mutualistes d'opció concertada adscrits a serveis provincials al territori dels quals no s'ha implantat encara la recepta electrònica concertada. Mentre no hi hagi recepta electrònica, han d'acudir al seu Servei Provincial de MUFACE portant la recepta en paper signada per un metge concertat, així com un informe d'aquest últim, i s'hi realitzarà presencialment la validació, que és un tràmit senzill. Un cop validada, es podrà obtenir el medicament en farmàcies.